Blomgren jatkaa Susijengin mukana myös Liettuassa – Markkanen edelleen sivussa

0
Perttu Blomgren pelasi ja harjoitteli itsensä tänä kesänä Susijengin ovensuulle asti. (Kuva: SSS/Santeri Iltanen)

Miesten maajoukkueen valmennusjohdon otteillaan vakuuttanut Vilppaan Perttu Blomgren jatkaa Susijengin mukana myös tämän viikon Liettua-vierasotteluissa.

Päävalmentaja Lassi Tuovi nimesi maanantaina 14 pelaajan ryhmän, joka kohtaa Liettuan keskiviikkona Kaunasissa ja torstaina Vilnassa.

Viime viikonloppuna Tampereella Belgiaa vastaan pelanneesta 16 pelaajan ryhmästä putosivat Luukas Vaara, Carl Lindbom ja Shawn Hopkins. Ryhmään nostettiin loukkaantumisesta toipunut Alexander Madsen. Myös Belgia-ottelut väliin jättänyt Mikael Jantunen on mukana Liettuassa.

Susijengin parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta puuttuvat Liettuassa ainoastaan U18-ikäluokan EM-kisoissa loukkaantunut suurlupaus Miro Little sekä NBA-pelaaja Lauri Markkanen, joka liittyy joukkueen mukaan ennen ensi viikon torstain Ukraina-ottelua.

Markkasen kotikaupungissa Jyväskylässä pelattava Ukraina-ottelu on Susijengin viimeinen ennen MM-jatkokarsintaa ja EM-kisoja.

Susijengi Liettuassa:

Shawn Huff (ei seuraa), Sasu Salin (Espanja), Petteri Koponen (ei seuraa), Olivier Nkamhoua (NCAA), Henri Kantonen (Karhu), Perttu Blomgren (Vilpas), Mikael Jantunen (Italia), Elias Valtonen (Espanja), Alexander Madsen (Kreikka), Edon Maxhuni (ei seuraa), Hannes Pöllä (Kouvot), Ilari Seppälä (Ranska), Topias Palmi (ei seuraa), Remu Raitanen (KTP-Basket)
Otteluohjelma: 10.8. Liettua–Suomi klo 19.30, Kaunas, 11.8. Liettua–Suomi klo 19.30, Vilna.