Halikon VPK ostaa ja korjaa Kokkilan vanhan paloaseman – ”Palvelee laajaa aluetta ja sen asukkaita”

1
Kokkilan paloasema on nykyisin käytännössä ahdas autotalli. Talon toisella puolella on asunto, jonka tilalle tehdään sosiaalitilat.

Halikon vapaaehtoinen palokunta ostaa Kokkilan paloaseman Salon kaupungilta.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kiinteistö rakennuksineen myydään VPK:lle 900 eurolla ja tontti rasitteineen 5 000 eurolla.

Palokunta puolestaan sitoutuu saneeraamaan rakennuksen koko alakerran paloasemakäyttöön. Rakennuslupaa on haettava vuoden sisällä, ja rakennustöihin on aikaa viisi vuotta luvan saamisesta.

Kauppahinnassa on otettu huomioon, että palokunta korjaa rakennuksen omalla kustannuksellaan.

– Kustannusarvio on vähintään 40 000 euroa. Pieni yllätyksen mahdollisuus on tietysti aina, kun vanhaa korjataan, Halikon VPK:n päällikkö Esa Rannikko sanoo.

Kokkilan paloasema ei Rannikon mukaan täytä tällä hetkellä mitään pelastustoimen vaatimuksia. Se on käytännössä ahdas autotalli ilman sosiaalitiloja.

Paloaseman käyttö ei olisi mahdollista ilman uusimista. VPK haluaa pitää sen toiminnasta kiinni, ja siksi se lähtee remonttiin itse.

– Me haluamme pitää vanhan ykköstien eteläpuolisen haja-asutusalueen palveluista kiinni ja saada miehistön olosuhteet asiallisiksi. Paloasema palvelee Kokkilan, Vartsalan, Angelniemen ja Sauvon itäosien laajaa aluetta ja sen asukkaita, Esa Rannikko muistuttaa.

Palokunnan ajatuksena on tehdä töitä mahdollisuuksien mukaan talkoilla. Projekti tulee kestämään useita vuosia. Siihen toivotaan myös kyläläisten apua.

– Meillä on tietysti kova toive, että saisimme uutta verta ja harrastajia Kokkilan–Vartsalan alueelta, eikä investointi menisi hukkaan. Tässä voittavat kaikki: nykyiset harrastajat, Salon kaupunki ja alueen asukkaat, Rannikko sanoo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Turvallisuus paranee
1 kuukausi sitten

Tämä on hyvä uutinen. Kokkila on Salon seudun nouseva kunnanosa, mikä näkyy vuosi vuodelta vilkkaampana ihmisvirtana sekä vanhojen rakennusten kunnostamisena jälleen aktiiviseen käyttöön.