Heinäkuun loppu näyttäytyi synkkänä Lounais-Suomen liikenteessä – alkoholilla tai liiallisella tilannenopeudella ei osuutta Someron kuolonkolariin

2
Heinäkuun loppu oli Lounais-Suomen tieliikenteessä synkkä, kun seitsemän henkilöä menehtyi alueen teillä kymmenen päivän sisään. Kuva: SSS-arkisto

Lounais-Suomen poliisi on antanut lisätietoja sunnuntaina Somerolla sattuneesta kuolonkolarista.

Varttunut moottoripyöräilijä kuoli Hämeen Härkätiellä Ruunalan ja Hirsilän välisellä osuudella, kun sivutietä ajanut henkilöautoilija kääntyi moottoripyöräilijän eteen.

Onnettomuus tapahtui mutkaisella tieosuudella Hirsjärven ja Pajulan tienhaarojen välillä. Kumpikaan osapuoli ei ajanut poliisin mukaan ylinopeutta, eikä alkoholilla ollut osuutta onnettomuuteen.

Lounais-Suomen poliisi tiedottaa heinäkuun lopun näyttäytyneen tieliikenteessä synkkänä, kun alueen teillä kuoli kymmenessä päivässä yhteensä seitsemän ihmistä.

Tänä vuonna Lounais-Suomen liikenteessä on kuollut jo 18 ihmistä, mikä on neljä henkeä enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

 

Erityisen huolissaan poliisi on nuorten liikennekäyttäytymisestä sekä tieliikenneturvallisuuden kehityksestä yleensä.

Nuori nainen menehtyi Porissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ajauduttuaan kevytmoottoripyörällään ulos tieltä. Kyseessä oli jo toinen nuoren kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus Porissa lyhyen ajan sisällä. Sunnuntaina 24. heinäkuuta nuori mies menehtyi törmättyään moottoripyörällä tien laidassa olevaan kaiteeseen.

Poliisi toteaa, että viimeaikaisten kuolonkolareiden uhrijoukossa on ollut nuorten lisäksi myös iäkkäämpiä henkilöitä.

– Kaikkien tielläliikkujien, niin nuorten kuin kokeneempienkin, tulisi aina ottaa huomioon paitsi oma myös muiden turvallisuus, rikoskomisario Joachim Mattfolk Lounais-Suomen poliisista korostaa tiedotteessa.

Pitkän aikavälin tarkastelussa liikennekuolemien määrät nousevat perinteisesti aina kesäkuukausina.

– Ylinopeus, päihteet ja esimerkiksi älylaitteiden käytöstä johtuva tarkkaamattomuus ovat tyypillisiä myötävaikuttajia vakavissa henkilövahinko-onnettomuuksissa, Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi sanoo tiedotteessa.

Lammi toivoo, että viimeaikaiset kuolemantapaukset herättäisivät kaikki tienkäyttäjät tarkastelemaan omaa liikennekäyttäytymistään.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Autoileva autoilija
1 vuosi sitten

Asenne, kun ajetaan hiljaisen liikenteen teillä, ei sieltä eilenkään ketään tullut. Varmistetaan, että tie on tyhjä, ei käännytä liian pieneen väliin. Kaikki yksisilmäiset eivät ole 45 km/h kulkevia mopoja. Noudatetaan väistämisvelvollisuutta.

Tuolla jutun tieosuudella näkee ja kokee sisäkurviin leikkaavia autoja ja moottoripyöriä. Olen itsekin joutunut kyseisellä tiellä väistämään penkalle moottoripyörällä, kun vastaan tuleva auto leikkasi sisäkurviin. Penkat ovat hyvin pienet, ihmeen kaupalla selvisi pystyssä.

Harmittaa, kun ei ollut kameraa, nyt sellainen on. Jos vahinko sattuu, jää ainakin jälkeläisille todiste ja saa vastapuolen syytteeseen. Tammelan puolella on 60 km/h rajoitus, mutta ei se tähän sisäkurviin ja kolmion takaa tielle ajamiseen auta.

Lomahässäkkää
1 vuosi sitten

Heinäkuun lopulla liikenteessä näkyi selvästi lähestyvä kesälomien päättyminen. Viimeisinä lomapäivinä säntäiltiin kiireellä sinne sun tänne. Henkilöautoilla äkkinäistä ohittelua, eteen koukkimista, mökkimatkoja kovalla ylinopeudella ja peltomarkettien parkkialueiden ruuhkautumista.

Moottoripyöriä on mielestäni nykyään liikkeellä entistä vähemmän, ja niillä ajetaan rauhallisemmin kuin vuosituhannen vaihteessa. Monen henkilöautokuskin loma rentouttaisi paremmin, jos kiireen sijaan pysyisi vähän aikaa paikoillaan ennen sorvin ääreen palaamista. Ja sateiden alkaessa muistaisi laittaa ne ajovalot lopultakin päälle, koska laki vaatii.