Liikunnan Superlauantai kutsuu jälleen urheilun saloihin – lähes 30 lajin joukosta lentopalloa pääsee tällä kertaa seuraamaan yleisönä

0
Liikunnan Superlauantaissa erilaiset liikuntalajit, kuten taekwondo, valtaavat Urheilupuiston. Kuva on viime vuoden Liikunnan Superlauantaista. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Salon Urheilupuistossa pistetään viikonloppuna hihat ja puntit heilumaan Liikunnan Superlauantai -tapahtuman merkeissä jo kuudetta kertaa. Tilaisuus järjestetään lauantaina aamukymmenestä kahteen iltapäivällä. Mukana on 28 lajia paikallisten liikuntaseurojen, Salon Urheilupuiston toimijoiden ja nuorisopalveluiden opastamana.

Tänä vuonna muutoksia lajipaikkoihin tuo se, että Salohallin palloilusali ei ole Superlauantain käytössä, koska samana päivänä Salohallissa pelataan kello 18 naisten Suomi–Islanti-EM-karsintaottelu.

Lajitutustumisessa pääsee seuraamaan C–B-junioreiden lentopalloturnausta. Lentopalloa voi tiirailla katsomosta.

– Koska turnaukset ovat samaan aikaan, tehtiin ratkaisu, että tällä kertaa pääsee seuraamaan lasten lentopalloa, Salon kaupungin liikuntapalveluiden tiedotussihteeri Terhi Sinnelä sanoo.

Poikien ottelut näkee Hermannin koulun salissa kello 12–16. Tytöt pelaavat Salon lukion ja Alhaisten koulun saleissa kello 10 alkaen.

Päivässä pääsee tutustumaan muun muassa alppihiihtoon harjoittelulaitteen ja simulaattorin avulla.

– Harjoituslaite toimii mekaanisesti ja treenaa lihaksia. Siinä on kumit, joita säätämällä saa eri kokoisia vastuksia, kertoo MeriTeijon Alppiseuran Mika Tuominen.

– Simulaattorissa taas pyörii lasketteluun pohjautuva videopeli. Lapset ovat aikaisemminkin innoissaan kokeilleet laitetta, Tuominen sanoo.

Näytillä on myös harrastukseen liittyvää kalustoa, kuten pujottelusuksia ja suojavarusteita.

– On todella hienoa, että tällaisetkin lajit kuten alppihiihto pääsevät esiin jollain konstilla, Sinnelä toteaa.

Alppihiihtoa voi testata Urheilutalolla, jossa pääsee myös kokeilemaan taekwondoa, ammuntaa, ampumajuoksua ja jousiammuntaa.

Salon uimahallin lajikokeilut on aikataulutettu. Sukellukseen pääsee tutustumaan kello 11.15–12 sekä 13–14. Perinteinen uinti sekä melonta tapahtuu kello 11.15–15.

Uimahyppäämistä voi kokeilla kello 12–13 ja 14–15. Uimahalliin pääsee sisään kello 11.15 ja viimeistään kello 14. Allasaika loppuu kello 15.

Alle 9-vuotiaat pääsevät uimahalliin huoltajan kanssa. Uimahallissa käyminen on Superlauantaina ilmaista vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Muilta osin liikuntapäivä on maksuton kaikille ja pisteillä voi käydä vapaasti oman mielen mukaan haluamassaan järjestyksessä.

Lajikarttoja on jaossa yleisurheilukentän lähellä, uimahallin pääoven edessä ja jäähallien välissä. Kartasta näkee suorituspaikat ja lajit.

Golfdartsia ja scoottausta

Liikuntapäivän muut lajit

– Jalkapalloa ja futsalia sekä pesäpalloa ja suunnistusta keskusurheilukentän ja jäähallien välisillä nurmikentillä.

– Skeittausta ja scoottausta HaiParkin viereisessä skeittiparkissa.

– Yleisurheilua keskusurheilukentällä.

– Salohallissa tanssia, biljardia ja keilausta.

– Mikroautoilua Salohallin parkkipaikalla.

– Koripalloa ja salibandya Urheilupuiston ja ratsastuskentän välissä.

– Ratsastusta Salohallin viereisellä ratsastuskentällä.

– Keppihevostelua golfkentän vieressä, golfdartsia ja minigolfia golfkeskuksessa.

– Jääkiekko toteutettu kiekonkäsittelypelinä ulkona. Mailaton ja mailallinen yleisöluistelu jäähalleissa kello 10–14.