Marin olisi valmis tarkastelemaan sähkön hintakattoa – hallitus kokoontui viimeiseen budjettiriiheensä

12

Suomi on valmis tarkastelemaan sähkön hintakattoa keinona laskea energiakuluja, kertoi pääministeri Sanna Marin (sd.) saapuessaan hallituksen budjettineuvotteluihin. Hän sanoi, että kukaan ei saa joutua kohtuuttomaan tilanteeseen sähkön hinnan nousun vuoksi.

Marinin mukaan poikkeustilanne vaatii poikkeuksellisia toimia. Hän korostaa EU:n laajuisia toimia energian hintojen alentamiseksi. Niihin kuuluisi muun muassa sähkön arvonlisäveron tilapäinen alentaminen.

Hallituksen on määrä neuvotella tänään viimeisessä budjettiriihessään sähkön hinnan lisäksi muun muassa keinoista, joilla helpotetaan suomalaisten arkea nousevien hintojen paineessa.

Marin korostaa lapsiperheisiin kohdistuvia toimia, jotka olisivat arvovalinta hallitukselta.

Suomalaisten arkea helpottavan apupaketin hintahaitari asettunee 200–300 miljoonan euron liepeille, STT:lle arvioitiin hallituslähteistä ennakkoon.

Puolueilta on tullut runsaasti omia ratkaisuja tilanteeseen, ja tulossa on näillä näkymin erilaisia määräaikaisia kohdennettuja tukia, kuten SDP:n esittämät sosiaalietuuksien ylimääräinen indeksikorotus ja työmatkavähennyksen lisäkorotus. Nämä todennäköisesti kelpaavat ainakin useimmille hallituspuolueille.

Keskusta on esittänyt joulukuussa maksettavaa ylimääräistä lapsilisää kaikille lapsille. Yle kertoi tiistaina, että ylimääräinen lapsilisä olisi menossa läpi puolueiden neuvotteluissa.

Kaksipäiväisen budjettiriihen on määrä päättyä torstaina.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P.
24 päivää sitten

Taas ”tarkastellaan” ja sen päälle ”pohditaan”, valmista ei tule sitten millään. Toivotaan vaan, että paha uni menisi ohi. Ainut pelastus saattaa olla tulevat vaalit.

Samat ratkaisut
24 päivää sitten
Reply to  Olli P.

Ja vaalien jälkeen uusi hallitus toistaa lähes samat ratkaisut, kun globaalit ongelmat jatkuvat Venäjän takia.

Olli P
24 päivää sitten

Ai mitkä ratkaisut? Tällä hallituksella on ollut tapana lykätä kaikki vähänkin vaikeammat ratkaisut eteenpäin ja todella vaikeat siirretty seuraavan hallituksen huoleksi.

Tänään uutisoitu
23 päivää sitten

Kuten tänään ollaan uutisoitu.

Pertti
24 päivää sitten

Tarkastellaan ja kokoustetaan, tehdään työryhmiä jne. Mitään oikeata ei tapahdu. Energiayhtiöt vetävät kovia voittoja, ihmiset kärvistelevät. ST 1 tulos kolminkertaistui, entä muiden?

Tätä vedätystä ihmisiltä vedetään niin kauan kuin pakotteet ovat olemassa. Kaikki tämä prosessi ja hintojen nousu johtuu Yhdysvaltain asettamista pakotteista.

Marko
24 päivää sitten
Reply to  Pertti

Mitä sinä sitten Suomen hallitusta mollaat, jos kaikki johtuu USA:n pakotteista. Rupea kirjoittamaan Valkoiseen taloon noita teesejäsi, netistä löytyy osoite, mihin voit antaa palautetta.

Pertti
24 päivää sitten
Reply to  Marko

Koska Eurooppa ja Suomi siinä mukana menevät kuin lampaat kuilun reunalle yhdysvaltalaisten paimenkoirien ajamana. Kaikki määkivät yhteen ääneen: tämä on meidän parhaaksi.

Turha puhua siitä, että pakotteet johtuvat sodasta. Pakotteet ovat Yhdysvaltain talouden hyväksi, eivätkä pakotteet poistu, vaikka sota loppuisi. Siihen pakotteiden loppumiseen tarvitaan eri päätös, eikä sitä ole helppo saada Yhdysvalloista.

Euroopan pitää alkaa tehdä omaa politiikkaa, eikä kulkea Yhdysvaltain köysi kurkulla.

MDI
24 päivää sitten
Reply to  Pertti

Pertti se jaksaa, USA ja Nato ovat syypäitä niin huonoon satoon kuin punkkeihinkin. Venäjä sen sijaan on ihqu hyökkäyksessään itsenäiseen ja liittoutumattomaan Ukrainaan.

Pertti
24 päivää sitten
Reply to  MDI

Eivät Yhdysvallat ja Nato näihin mainitsemiisi ole syyllisiä. Ne ovat syyllisiä Ukrainan sotaan ja pakotteisiin, nuo tiedoksi sinulle.

Keijo K.
23 päivää sitten

Toivottavasti nämä neuvottelijat katsoivat aamulla hieman aamutelevision lähetystä. Hiilamo antoi asiaan oman näkemyksensä, mielestäni asiallisen.

Marko
23 päivää sitten
Reply to  Keijo K.

Joo, se on selvä, että yksi mies tietää enemmän kuin Suomen hallitus, vähän niin kuin Kekkonen aikoinaan. Professorien ja virkamiesten ei tarvitse huomioida inhimillistä osaa tässä päätöksenteossa, poliitikkojen pitää ja kuuluu se huomioida.

Kaikkia ei kyllä pysty miellyttämään, eikä pidäkään. Hillamo kyllä on fiksu mies, puhuu ihan oikeita asioita, ja niin että maalainenkin ymmärtää, siis minä.

Pertti
23 päivää sitten

Koko pakoteasiassa on kysymys rahasta. Sähkön, öljyn ja kaasun valmistaminen ei maksa yhtään enempää kuin ennenkään. Miettikää mihin rahat menevät, sieltä löytyy syy.

Ketkä ja mitkä rikastuvat tässä puhalluksessa?