Märy-päivässä juostaan mäkeä ylös täydessä savusukellusvarustuksessa

0
Paloasemalla vieraat pääsevät tutustumaan vapaaehtoisen palokunnan toimintaan ja varusteisiin. Kuva: SSS arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Märynummen omaa Märy-päivää vietetään jälleen ensi lauantaina.

Perinteikäs Miäletön mäkiautokisa saa tänä vuonna uuden muodon. Reitti kääntyy toisin päin ja lihasvoimalla suoritettavaksi: palomiesten haastekilpailussa palomiehet juokset mäkeä ylös täydessä savusukellusvarustuksessa.

Paloasemalla vieraat pääsevät tutustumaan vapaaehtoisen palokunnan toimintaan ja varusteisiin.

Ohjelmaan mahtuu monenlaista: koulun kentällä on Salon Seudun Ajoneuvoharrastajien museo- ja harrasteautoja, Salon nuorisopalveluiden kesäkaara sekä useita yhdistyksiä ja esittelijöitä, kirppispöytiä ja buffetteja.

Perinnemaisemayhdistyksen hoitokohteeseen Kotiniittyyn tutustutaan Eija Hagelbergin johdolla. Mukana on myös Märynummen historiaa hyvin tunteva Vesa Hänninen Rikala-seurasta.

Märy-päivän viralliset jatkot järjestetään M-market Keskipisteen terassilla, jossa bilebändi Combo di Bossa esiintyy iltakuuden jälkeen useamman setin verran.

– Märynummella vieraillessa kannattaa samalla tutustua lähemmin viime vuonna valmistuneeseen koulun ja päiväkodin pihaan koulun kenttää vastapäätä sekä Hirvitien ulkoliikuntapuiston uusimpiin tulokkaisiin, neljään merkattuun maastopyöräilyreittiin. Reittien opastetaulu löytyy Hirvitien laidasta uimalammen parkkipaikalta, tapahtumatiedotteessa vinkataan.

Märy-päivä la 20.8. klo 11–14