Matkustus elpyi nopeasti

0
Matkailu elpyi nopeasti pandemian jälkeen, ja lentokentät ovat pahimmillaan ruuhkautuneet.

Matkustus palasi nopeasti entiseen tahtiin, kun koronapandemiasta ja rajoituksista päästiin eroon. Tilastokeskuksen ennakkotilasto kertoo, että ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset nelinkertaistuivat kesäkuussa viime vuoteen verrattuna.

Pandemiaa edeltäviin lukuihin ei ihan vielä päästy. Ulkomaisten yöpymiset jäivät kuusi prosenttia alhaisemmaksi kuin kesäkuussa 2019.

Suunta on kuitenkin selvä: matkailu palaa nopeasti ennalleen. Ulkomaalaiset turistit ovat taas löytäneet Suomen, mikä piristää pandemian kurittamaa matkailualaa.

Matkustajamäärät olisivat todennäköisesti vieläkin suurempia, jos Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan. Vaikka varsinaista sodan uhkaa ei Suomessa olekaan, moni turisti voi empiä tänne matkustamista, koska sotaa käydään lähellä.

Myös suomalaiset matkustavat taas ulkomaille. Pandemiavuosina matkailu kotimaassa lisääntyi, kun muualle ei päässyt. Silloin arvioitiin jopa, että pandemia muuttaisi matkustamista pysyvästi ja ulkomaan matkailu vähenisi.

Nyt näyttää selvältä, että suomalaisten halu matkustaa ulkomaille ei ole kadonnut mihinkään. Kotimaan kohteiden sijaan moni valitsee nyt ulkomaanmatkan.

Matkustamisen elpymisestä kertovat myös lentokenttien ruuhkat. Monet Euroopan lentokentät eivät osanneet varautua matkustajamäärien nopeaan kasvuun.

Keski-Euroopan lomakausi huipentuu elokuussa, joten lentokenttien ruuhkiin on syytä vielä varautua. Sujuvampaan liikkumiseen päästäneen vasta syksyllä lomakauden jälkeen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments