Murto taivutti kolmanneksi Timanttiliigan osakilpailussa Lausannessa – ”Jäi vähän kaivelemaan”

0
Wilma Murto oli kolmas Timanttiliigassa. Kuva Münchenin EM-finaalista. Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto oli kolmas perjantaina käydyssä Timanttiliigan osakilpailussa Sveitsin Lausannessa.

Euroopan mestari Murron tulos oli 460. Aloituskorkeutensa 435 Murto meni yli ensimmäisellä. Seuraava 450 meni yli toisella ja tulokseksi jäänyt 460 ensimmäisellä. 470:stä Murto teki kolme yritystä tuloksetta.

Kolmas sija jakaa Murron aiempaa parasta sijoitusta Timanttiliigassa. Saman sijoituksen seiväshyppääjä kuittasi vuosi sitten heinäkuussa Britannian Gatesheadista.

– Kaksi viikkoa sitten olisin ollut tyytyväinen, jos olisin ollut Timanttiliigassa kolmas 460:n ylityksellä. Nyt se jäi vähän kaivelemaan, Murto sanoi SUL:n tiedotteessa.

Murto saattaa päästä hyppäämään vielä Timanttiliigan finaaliin syyskuussa. Ensimmäisen kerran Timanttiliigan säihkeeseen Murto pääsi jo vuonna 2016, jolloin hän oli Roomassa kahdeksas ja Birminghamissa viides.

Kisan voittoon taivutti Slovenian Tina Sutej, toiseksi tuli Australian Nina Kennedy. Molempien tulos oli 470, mutta Sutej meni sen yli toisellaan, Kennedy kolmannellaan.

– Kisa hypättiin pyörivään tuuleen. Wilman hypyt olivat ihan kohtuullisia. Pikkuisen väsymys näkyi siinä, että ajoitukset käsien liikkeessä olivat vähän myöhässä. Juoksu sen sijaan kulki hyvin, Murron valmentaja Jarno Koivunen analysoi.

Murto pohti, johtuiko ajoitusten myöhästyminen siitä, että hän on fyysisesti ja henkisesti väsynyt EM-kisojen rumban jälkeen.

– Olen sanonut itselleni näissä EM-kisojen jälkeisissä kilpailuissa, ettei pidä odottaa liikaa. Menee aina vaan kohti seuraava rimaa.

Lausannen kisa oli tähän viikkoon toinen. Tiistaina Murto kilpaili (tulos 460) kansainvälisillä seiväskarnevaaleilla Saksan Jockgrimissa.

Murto kilpailee seuraavaksi Ruotsi-ottelussa Helsingissä 3.–4 syyskuuta.