Naisleijonissa kuohuu taas, ilman Mustosta ja Rätyäkin – Susanna Tapani lähti kesken MM-kisojen ystävänsä häihin, maalivahti Meeri Räisänen heitti Twitterissä piikin hyökkääjän suuntaan

1
Susanna Tapanilla oli hymy herkässä olympialaisissa helmikuussa, kun Suomi oli nujertanut Japanin 7 -1. Kuva: Lehtikuva/AFP/Anthony Wallace

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa kuohuu meneillään olevissa MM-kisoissa. Kuohunta ei ole uutta, sillä Naisleijonien ympärillä on riittänyt käsiteltävää aiemminkin. Viime vuosina keskustelu on pyörinyt ex-päävalmentaja Pasi Mustosen ja huippumaalivahti Noora Rädyn ympärillä.

Mustonen on jättänyt maajoukkueen päävalmentajuuden, eikä Rätykään ole mukana MM-kisoissa, mutta puhetta riittää silti. Yle kertoi, että kärkihyökkääjä Susanna Tapani jätti lauantaisen USA-pelin väliin ystävänsä häiden takia. Tapani oli saanut valmennukselta vapaapäivän.

– Se on henkilökohtainen asia, ja en ota kantaa siihen enempää, Suomen päävalmentaja Juuso Toivola kommentoi asiaa Ylelle.

Yle esitti Toivolalle jatkokysymyksen tähtipelaajan poissaoloon liittyvistä arvovalinnoista.

– Se on meidän joukkueemme sisäinen keskustelu, ja olemme sen käyneet, ja me seisomme sen takana, Toivola sanoi.

Tapanin on tarkoitus palata kokoonpanoon maanantaiksi, jolloin Naisleijonien pelit jatkuvat Japania vastaan. Suomi on hävinnyt MM-kisoissa sekä Kanadalle että Yhdysvalloille.

Tapanin toimintaa on kritisoitu, koska hän nauttii opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää 10 000 euron suuruista urheilija-apurahaa.

Naisleinojien sisältäkin lyötiin lisää vettä kiukaalle sunnuntaina.

– Hyvää 60-vuotis synttäriä iskä!! Harmi kun en ole sielä juhlimassa teidän läheistäni kanssa pyöreitäsi, joukkueen maalivahti Meeri Räisänen kirjoitti Twitterissä.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
3 kuukautta sitten

Luin eräästä lehdestä kommentin, että kisoja on joka vuosi, ja häät mahdollisesti vain kerran. Olisihan kyseisellä pelaajallakin ollut mahdollisuus jättää nämä yhdet kisat väliin ja keskittyä häiden juhlintaan? Vaikuttaa olevan aivan sama, kuka joukkuetta johtaa, tavat säilyvät.