Ollaanko tämä kesä näin? Sopii, sanoi Perttu Blomgren ja raivasi tiensä Susijengiin

0
Perttu Blomgren jäi keskiviikon harjoitusten jälkeen hiomaan vapaaheittojaan. (Kuvat: SSS/Santeri Iltanen)

Jos ja kun Vilppaan Perttu Blomgrenilla oli suuria suunnitelmia täksi kesäksi, niin hän on itse pilannut ne olemalla liian hyvä.

Blomgrenin piti ensin pelata Universiadeissa, mutta ne peruttiin. Sen jälkeen hän oli muutaman viikon haastajamaajoukkueen kanssa, jonka jälkeen odotti loma ja omatoimiset treenit.

Mutta, mutta:

Hanno (Möttölä) sanoi haastajamaajoukkueessa, että muutama pelaaja jatkaa miesten kanssa, ja voin olla yksi heistä. Siitä lähtien olen ollut Susijengissä, Lohjan Kisakalliolla harjoituksen päättänyt Blomgren tokaisi ja kohautti harteitaan.

Susijengin apuvalmentajana aloittanut Teemu Rannikko paljasti, että Blomgren oli jo kesäkuun MM-karsintaikkunassa viimeinen varapelaaja eli käytännössä heti uransa viimeistä kuukautta pelaavan Petteri Koposen takana.

– Ai jaa. En tiennyt, että olin niin lähellä pelipaikkaa, Blomgren hämmästeli.

Blomgren ei siis ole ollut Susijengissä pelkkä osallistuja tai totuttelija.

– Perttu on yllättänyt monet ja saanut paljon kehuja. Hän on nyt entistä liikkuvampi ja nopeampi. Perttu on sinänsä täydellinen pelaaja, että hän antaa kaikkensa ja pystyy pelaamaan monta paikkaa. Puolustus on iso osa tätä ”proggista” ja Perttu on myös hyvä puolustaja, Rannikko kehui.

– Treenit ovat menneet kai ihan hyvin, kun kerran mukana vielä ollaan. En ole muuta kuin vetänyt täysillä. En voi muuta tehdä, jos haluan eteenpäin, Lapuan Korikobrien kasvatti totesi ja kohautti taas harteitaan.

Yllättävän pitkä maajoukkuekesä ei ainakaan laske Blomgrenin kohdistuvia odotuksia tulevaa seurajoukkuekautta ajatellen.

– Ei tästä ole kuin hyötyä, Blomgren vahvistaa.

Vilppaan joukkue on rakennettu sellaiseksi, että päävalmentaja Jussi Savolainen luovuttaa Blomgrenille avaimet Vilppaan kiesiin.

Ykköspointiksi nousevan Blomgrenin ympärille on hankittu nuori (kaikki 1998 syntyneitä), hyväjalkainen ja urheilullinen amerikkalaisnelikko, jossa ei ole selkeää pallonkäsittelijää. Se taas tietää sitä, että Savolaisen ja Blomgrenin johtama Vilpas tulee pelaamaan entistä kovatempoisempaa korista.

Kaikki kunnia Sami Toiviaisen ja Jeremiah Woodin puolen kentän tehokorikselle, mutta Vilppaan uusi ja vauhdikkaampi pelitapa on kuin tehty Blomgrenille vahvuuksille.

– Sitä just! Mitä olen Jussin ja Teemun kanssa jutellut, niin emme tule pelaamaan staattista korista. Ja sopiihan se myös Mikolle (Koivisto) ja Juhollekin (Nenonen).

Ennen kuin homma lähtee laukalle, Vilppaan apuvalmentajana toimiva Rannikko tarttuu ohjaksiin.

– Pitää sen verran malttaa ja muistuttaa, ettei Perttu pelaa täällä (maajoukkueessa) pointtia, johon rooliin hän taas Vilppaassa hyppää. Sopeutumisessa menee aina oma aikansa.

– Mutta ei Perttu ole koskaan aiemmin näyttänyt noin hyvältä, Rannikko myöntää ja irroittaa ohjaksista.

Perttu Blomgrenin susikesä on kestänyt odotettua pidempään.

Vaikka Blomgren on edelleen Susijengin mukana, olisi valtava sensaatio, jos hän tunkeutuisi MM-karsintaa pelaavan joukkueen kokoonpanoon, puhumattakaan EM-kisoista.

Mutta kuten jo mainittua: mikäli joku vakiotakamiehistä pyöräyttää nilkkansa tai sairastuu, on Blomgren ensimmäisenä jonossa.

– Seuraavaksi on lounas, sitten checkout ja sen jälkeen lähdetään ilmeisesti Tampereelle, Blomgren kertoi keskiviikkona kello 13.

Eli teet vaan sen, mitä sulle sanotaan?

– Jep. Mennään virran mukana, Blomgren myhäili.

Kello 14 Koripalloliitto lähetti tiedotteen, jossa nimettiin 16 pelaajaa torstaina ja lauantaina Tampereella pelattaviin Belgia-otteluihin. Blomgrenin nimi löytyi listasta.

Pelaajalistalta ei sen sijaan löytynyt NBA-pelaaja Lauri Markkasen nimeä. Koripalloliiton edustaja kielsi keskiviikkona Kisakalliolla mediaa kuvaamasta Markkasta, eikä hänen läsnäolostakaan tulisi mainita.

Markkanen ilmeisesti häipyi Kisakallion treenikeskuksesta ensimmäisten joukossa, sillä Salon Seudun Sanomat ei ehtinyt tehdä näköhavaintoa 213-sentin korkeudella keikkuvasta kiharapäästä. Koripalloliiton tiedotteessa Markkasta ei mainittu sanallakaan.

Salamyhkäisyys saattaa liittyä Markkasen vakuutusasioihin. Markkanen teki vuosi sitten Cleveland Cavaliersin kanssa nelivuotisen sopimuksen, jonka arvo on noin 57 miljoonaa euroa. Näin arvokkaan miehen vakuuttaminen maajoukkuekesää varten ei ole halpaa ja vakuutusehdot poikkeuksellisen tiukat.

Miesten maaottelut Suomi–Belgia Hakametsän jäähallissa Tampereella torstaina ja lauantaina kello 19.30.