Passit kiilasivat aselupien edelle – asiaa korjataan aselupamaratonilla

0
Lounais-Suomen poliisi järjestää aselupamaratonin. Arkistokuva aseliikkeestä.

Lounais-Suomen poliisi järjestää aselupamaratonin elo–syyskuun vaihteessa. Käytännössä se tarkoittaa, että poliisi avaa moninkertaisen määrän aselupapalveluiden asiointiaikoja, jotta mahdollisimman moni asiakas saisi aselupa-asiansa kuntoon ennen vilkkaimman metsästyskauden alkua.

Lounais-Suomen poliisin aselupamaraton järjestetään viikolla 35 eli 29. elokuuta ja 2. syyskuuta välisenä aikana. Avattavia asiointiaikoja on noin nelinkertainen määrä normaaliin verrattuna.

Varsinais-Suomessa lisäaikoja tulee varattavaksi Turun pääpoliisiaseman lisäksi Salon ja Paraisten poliisiasemilla. Satakunnassa maratonissa ovat mukana Porin, Rauman, Kankaanpään ja Kokemäen poliisiasemat.

Asiakkaat pääsevät varaamaan asiointiaikoja poliisin verkkosivuilla tiistaina 9. elokuuta kello 10 alkaen. Yksi asiointiaika on 30 minuutin mittainen, ja jokainen ase vaatii oman ajan.

Poliisi odottaa maratonin myötä noin 200 ylimääräistä aselupahakemusta niin sanottuun normaalitahtiin verrattuna.

Lisäaikojen tarve johtuu siitä, että poliisissa pitkään jatkunut suuri matkustusasiakirjojen kysyntä on sitonut resurssia. Henkilökortti- ja passiruuhkan takia Lounais-Suomessa on ollut normaalia vähemmän tarjolla aselupapalveluiden asiointiaikoja.

Aselupamaraton pidetään nyt ensimmäistä kertaa. Tarkoituksena on välttää aselupajonojen syntymistä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksella aselupien hakijoita palvellaan ensisijaisesti ajanvarauksella. Sujuvan asioinnin varmistamiseksi poliisi toivoo, että aselupien hakijat ja asetarkastukseen tulevat asiakkaat varaisivat ensisijaisesti asiointiajan poliisin sähköisestä palvelusta.

Lisäksi ennen käyntiä kannattaa tutustua huolellisesti asiointia koskeviin ohjeisiin.