Provinssi vyöryttää Saloon nimekkäitä esiintyjiä, mutta jo tutuksi tullut pelko kummittelee taustalla

0
Teatteri Provinssi tuo lokakuussa ensi-iltaan musiikkinäytelmän Valon pisaroita. Osa suuresta työryhmästä oli maanantaina koolla teatterilla. Kuva: SSS/Marko Mattila

Syksyn teatterikausi on jälleen aluillaan, mutta tänäkään vuonna ei vältytä epätietoisuudelta.

– Emme tiedä, millaiseksi syksy muuttuu, sanoo Teatteri Provinssin johtaja Seppo Suominen.

Suominen viittaa koronatilanteeseen. Korona ei ainakaan tällä hetkellä rajoita teatterin toimintaa, mutta ohjelmistossa epidemian vaikutukset näkyvät edelleen: listalta löytyy monta koronan vuoksi tälle syksylle siirtynyttä esitystä.

Musiikkinäytelmä Valon pisaroita koreografiasta vastaa tanssija Kia Lehmuskoski. Hän toimi muutama vuosi sitten Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa salolaistaustaisen näyttelijän Hannes Suomisen opettajana ja päätyi tanssien myötä yhteistyöhän Teatteri Provinssin kanssa. Kuva: SSS/Marko Mattila

Provinssin syksyn suurtuotanto on musiikkinäytelmä Valon pisaroita.

Esityksessä kuullaan 16 Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin kappaletta, jotka nivoutuvat osaksi Mika Räinän tekemää käsikirjoitusta.

Esityksen ensi-ilta on 1. lokakuuta.

Seppo Suominen sanoo, ettei luvan saaminen musiikkinäytelmän tekoon ole välttämättä aivan yksinkertaista. Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin kanssa asiasta löytyi kuitenkin yhteisymmärrys heti.

– He olivat keikalla Mustiolla, ja kysyimme asiasta. Pojat menivät hetkeksi keskustelemaan keskenään. Tullessaan takaisin he sanoivat, että tehkää vaan, mutta he haluavat tulla ensi-iltaan.

Esityksen päärooleissa nähdään näyttelijäpariskunta Heikki Mäkäräinen-Ikonen ja Outi Ikonen.

Dannyn Kunniakierroksella-show saapuu Saloon marraskuussa. Kuva: TS arkisto/Ari-Matti Ruuska

Omaa tuotantoa olevan musiikkinäytelmän lisäksi Provinssin lavalla nähdään syksyn aikana useita vierailevia tähtiä.

Juhlakiertueet on yksi syksyn teemoista: ohjelmistossa ovat Jukka Kuoppamäen 80-vuotisjuhlakiertue, Dannyn 80-vuotisjuhlakiertue ja Mikko Alatalon 70-vuotisjuhlakiertue.

Vierailuesityksiä on syksyn aikana kaikkiaan 29. Ohjelmistosta löytyy monenlaista lastennäytelmistä estradiviihteen kautta stand up -esityksiin. Myös Suomen menestynein hauskuuttaja Ismo Leikola kurvaa jälleen Saloon. Hänet on nähty monesti ennenkin Provinssin lavalla.

– Siinä on kaveri, jolla on valtava menestys, ja hän ei ole muuttunut lainkaan. Ismo on luonnonlapsi ja hieno tyyppi, ja sali on aina täynnä, sanoo Suominen.

Myös Seela Sella vierailee syksyllä Provinssin lavalla. Ihan Seelana -esitys koostuu tarinoista ja musiikista. Kuva: TS arkisto/Riitta Salmi

Poimintoja Provinssin syksystä

  • Koko perheelle: Red Nose Company: Frankenstein. Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman kirjoittama, ohjaama ja näyttelemä lastennäytelmä ammentaa klassikosta olematta kuitenkaan pelottava.
  • Vahvaa tunnelmaa: Susanna Haavisto: Piaf – Pakko saada laulaa! Näyttelijä-laulaja Susanna Haavisto tulkitsee Edith Piafin kappaleita. Esityksessä kuullaan myös Anna-Mari Kähärän, Michel Legrandin ja Juha Tikan sävellyksiä.

Säihkyvä hittikimara: Gimme Abba! Bileshow tarjoilee Abba-hittien kimaran neljän nuoren laulajan voimalla. Lavalla nähdään Annica Milán, Valtteri Lehtinen, Suvi Aalto ja Joonatan Perälä.

Provinssi ja Musine yhteistyöhön

Teatteri Provinssi ja Salon keskustassa toimiva ravintola Musine aloittavat yhteistyön.

Provinssi toimi pitkään ravintola Rikalan kellarissa, joka ei kuitenkaan enää sovellu yleisötilaksi. Teatteri Provinssin tuottaja Laura Kuisma arvelee, ettei koronaepidemian koulima yleisö kokisi matalaa ja kehnosti ilmastoitua tilaa kovin miellyttäväksi.

Provinssin ja Musinen yhteistyö alkaa tänä vuonna pienimuotoisesti ja jatkuu ensi vuonna. Syksyllä 2023 luvassa on täysimittainen ravintolashow, jossa lavaviihde yhdistyy ravintolaruokailuun.