Rankkasade iski Müncheniin – kilpailut pääsivät jatkumaan lähes puolen tunnin odottelun jälkeen

0

Yleisurheilun EM-kilpailujen iltasessio piti keskeyttää Müncheniin iskeneen rankkasateen ja ukonilman takia, mutta 25 minuutin aikatauluvenyttelyn jälkeen kilpailut pääsivät alkamaan.

Kisajärjestäjän vaaralliseksi luokitteleman sään iskiessä olympiastadionin kattamattomat katsomot tyhjenivät sukkelaan tahtiin. Kenttäkuuluttaja pyysi katsojia hakeutumaan stadionin katsomoalueen ulkopuolella olevien katoksien tai katetun pääkatsomon suojiin.

Nykyaikaisista stadioneista poiketen persoonallisen ja historiaa huokuvan Münchenin olympiastadionin katsomoista on katettu vain noin puolet. Pääkatsomon katoksen alle muodostuikin oitis mojova ruuhka. Kisajärjestäjät kehottivat katsojia seuraamaan turvallisuushenkilöstön ohjeita.

Myös stadionin lähellä oleva alkulämmittelykenttä kastui, mutta muutama urheilija temppuili sadetta uhmaten. Esimerkiksi Saksan pituushyppääjätähteä Malaika Mihamboa sade ei vaikuttanut haittaavan.

Samuel Purola jäi 200 metrin välierässään seitsemänneksi. Purolan loppuaika oli 20,83, ja viimeinen loppukilpailupaikka heltisi aikavertailusta tuloksella 20,38.

Purola juoksi aamun alkuerissä ykkösradalta ajan 20,77. Välierän hän juoksi ulommaisella radalla.

Välierien aikavertailussa Purola oli 20:s.

Purolan juoksut Münchenin kisoissa jatkuvat vielä Suomen pikaviestijoukkueessa.

Petteri Ikonen, Pasi Rein