4-0! SalPa hurjana Kakkosen kärkipelissä kotinurmellaan lähes 650 katsojan edessä – ”Kaverilla napsahti ehkä selkäranka meidän toiseen maaliin”

0
Puolustuksen johtaja Joonas Meura on lauantainakin isossa roolissa, kun SalPa hakee lohkon kärkipaikkaa. (Kuva: SSS/Santeri Iltanen)

Salkkari seurasi tässä artikkelissa SalPan ja FC Honka Akatemian illan jalkapallon Kakkosen B-lohkon ottelua ja päivitti tekstiä sitä mukaa, kun jotain olennaista tuli esiin.

SalPa voittaa ottelun 4-0 ja jatkaa B-lohkon kärkitaistossa Jazzin ja Ilves-Kissojen jälkeen. Joutsenlauman kurssi sojottaa juuri nyt ylöspäin: viideistä viimeisestä ottelustaan Tero Suonperän suojatit ovat voittaneet neljä ja pelanneet yhden tasan. Ja voitoista neljä on tullut peräkkäin.

– Iso voitto. Pyrittiin päästämään vähemmän maaleja kuin mitä ollaan viime peleissä päästetty. Kaverilla napsahti ehkä selkäranka meidän toiseen maaliin. Se oli tärkeä maali heti toisen jakson alkuun, Niko Leskelä kertoi pelin jälkeen.

– Hieno kausi on menossa. Hienoa on loppuun asti pelattavaa. Jännää tulee, keskikenttäpelaaja jatkoi.

SalPa jatkaa pelejään seuraavaksi ensi lauantaina vieraissa Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan.

Tästä eteenpäin pelin tapahtumia:

SalPa johtaa ottelua 4-0, kun muutama minuuttia peliä on jäljellä. Jami Siirtola saa nimensä maalintekijälistaan. Näin SalPan keskikenttäpelaajien loistopäivä saa jatkoa.

SalPa suorittaa vaihdon tauolla: Jonatan Guseff tulee ulos ja yksi uusista hankinnoista Otto Salmensuu tulee kentälle.

Salmensuu ei ehdi olla kentällä uudessa seurassaan kuin vajaat kaksi minuuttia, kun hän syöttää maalin, jonka viimeistelee John Fagerström. SalPa johtaa 2-0!

68. minuutilla kotijoukkue siirtyi jo 3-0-johtoon. Keskikenttämies Niko Leskelä pääsi etenemään keskustassa kohti maalia ja laukoi kaukovedolla pallon häkkiin.

Ottelun yleisömääräksi kuulutettiin 647, joten uutta seuran yleisöennätystä ei tullut, mutta onhan tässä vielä panoksellisia pelejä jäljellä tämän kauden osalta…

SalPa siirtyi ottelussa 1-0-johtoon 18. minuutilla, kun keskikenttäpelaaja Mikke Louhela ampui tarkasti vasurillaan pallon oikeaan alakulmaan ohi Honka-vahti Kalle Kuisman.

Avauskokoonpanot on hetki sitten julkaistu. Mielenkiintoista on se, että SalPan varamaalivahtina ottelussa on Santeri Aaltonen, joka ei ole pelannut missään tällä kaudella. Aaltonen on viimeksi kuulunut TPS:n organisaatioon, mutta on jäänyt pienelle vastuulle parin viime kauden aikana. Aaltonen on FC Halikon kasvatti ja tätä nykyään 29-vuotias. Selostaja Kimmo Muttilainen kertoi lähetyksessä, että Aaltonen on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen SalPan kanssa.

SalPan maalille palaa Joni Rahila. Tatu Österlund on sivussa.

SalPan penkillä on myös muita uusia nimiä, jotka ovat vasta liittyneet joukkueeseen: Joose Mäkinen, Otto Lehtisalo ja Otto Salmensuu.

SalPan avaus on odotetunlainen. Uusista miehistä siellä on nigerialainen Michael John, joka tuli viime viikon perjantain KaaPo-vieraspelissä vaihdosta sisään puoliajalla Jonatan Guseffin tilalle.

Aiemmin tänään pelatussa EPS:n ja Jazzin välisessä pelissä porilaisvieraat venyivät 4-3-voittoon, vaikka olivat jo tappiolla 0-2 ja 1-3.

Jazz tasoitti 3-3:een 88. minuutilla ja voittomaalin iski 95. minuutilla Benjamin Stroud. Näin Jazz säilytti piikkipaikkansa lohkossa.

SalPa hakee ottelussa seuran yleisöennätystä, mutta paikalla oleva Salkkarin urheilutoimittaja Juha Tuuna arvioi yleisömääräksi noin viittäsataa katsojaa. Näin ollen vanha yleisöennätys, 835 katsojaa, vuodelta 2001 näyttäisi jäävän rauhaan. Lippuluukuilla oli kuitenkin ollut jonoa, joten tämän kauden SalPan yleisöennätys varmasti tehdään.

Otteluennakko alkaa tästä:

Lauantaina pelataan SalPan kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun FC Honka Akatemia saapuu Urheilupuiston yläkentälle.

Ennätystasaisen Kakkosen B-lohkon runkosarjaa on pelattu nyt kaksi kolmasosaa (16/24 kierrosta), ja kärkiviisikko FC Jazz, Ilves-Kissat, SalPa, Honka ja Klubi 04 on kolmen pisteen sisällä. SalPa on sarjassa kolmantena ja Honka neljäntenä kaksi pistettä SalPasta ja kolme pistettä kärkiseura Jazzista.

Sanomattakin on selvää, että loppukauden jokaisessa ottelussa – varsinkin kärkiviisikon keskinäisissä – on valtava panos. SalPalla on lauantaina mahdollisuus paitsi nousta sarjakärkeen myös tyrkätä Honka ainakin hetkeksi pois kärkiporukasta.

Lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla otteluun lähtevä SalPa hakee lauantaina myös seuran uutta yleisöennätystä. Vanha ennätys (835 katsojaa) on Ykkösen kaudelta 2001. Tällä kaudella SalPan suurin kotiyleisö oli Tampere United -ottelussa, jota seurasi paikan päällä 476 katsojaa.

SalPa on ollut koko kauden erittäin aktiivinen siirtomarkkinoilla. Joukkueesta on lähtenyt pelaajia, kuten Taye Taiwo ja Blend Miftari, mutta joukkueeseen on tullut vielä enemmän pelaajia, kuten hyökkääjä John Fagerström, keskuspuolustaja Michael John, laituri Otto Salmensuu sekä viimeksi nuorten maajoukkueessa pelannut keskuspuolustaja Joose Mäkinen.

Otto Lehtisalo saapuu SalPaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella turkulaisesta Interistä.

Perjantaina listaan lisättiin vielä yksi nimi, kun hyökkääjä Otto Lehtisalo siirtyy SalPaan liigaseura Interistä loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

18-vuotias Lehtisalo on päässyt tällä kaudella vaihdosta kentälle viidessä Interin liigaottelussa yhteensä 45 minuutin ajaksi. Lehtisalo pelasi myös Konferenssiliigan karsinnoissa kosovolaista Dritaa vastaan.

Lehtisalon hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun SalPa-kasvatti Endrit Rrustemin lainapesti SJK:sta päättyi.

– Otto on sopivasti erityylinen kun muut hyökkääjämme. Hän tuo uusia vahvuuksia ja ulottuvuuksia peliimme, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoi seuran tiedotteessa.

– Inter halusi Lehtisalon paikkaan jossa hän voi aidosti taistella itselleen peliaikaa, ja joukkueeseen, joka tarjoaa maalipaikkoja ja hyökkäävän pelitavan, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti paljasti.

– SalPa oli minulle kiinnostavin vaihtoehto.  Vastaanotto on jo ensi metreiltä alkaen ollut todella hyvä, Lehtisalo kertoo.

Lehtisalo on pelikelpoinen jo lauantain Honka-ottelussa.

Kakkosen B-lohkoa SalPa–FC Honka Akatemia Urheilupuistossa lauantaina kello 17. Ottelu näkyy suorana Salkkarin digitilaajille alla olevasta lähetysikkunasta. Lähetys alkaa kello 16.45 ja ottelun selostaa tuttuun tapaan Kimmo Muttilainen. Kommentaattorina toimii Ilkka Virtanen. Jos lähetysikkuna ei aukea, voit katsoa ottelun tästä linkistä.

 

Kakkosen B-lohkon sarjataulukko ennen lauantain pelejä:

FC Jazz      16 8 5 3 40–25 29
Ilves-Kissat 16 8 4 4 39–31 28
SalPa          16 9 1 6 33–28 28
FC Honka A 16 7 5 4 35–25 26
Klubi 04       16 7 5 4 36–30 26
TamU          16 7 3 6 27–25 24
HJS             15 7 2 6 24–23 23
MuSa          15 6 3 6 28–22 21
GrIFK         15 6 3 6 24–23 21
Ilves 2        16 6 2 8 24–29 20
EPS           16 5 4 7 18–19 19
VJS            15 5 2 8 23–28 17
KaaPo        16 1 1 14 12–55 4