Salo UA:n Markus Hellströmin vauhti riitti Paviljongille – Vetomies-titteli jäi 21 sekunnin päähän

0
Salo UA:n Markus Hellström ja Tapio Järvi olivat Vetomies-kisan kakkosia. Kuva: Tommi Jalava

Salon Urheiluautoilijoiden BMW-kaksikko Markus HellströmTapio Järvi päästeli MM-rallin yhteydessä käydyssä Vetomies-kisassa toiseksi. Voittoon kaasutti Joonas Lindroos 20,9 sekunnin turvin. Kolmanneksi ajoi Juho Koski-Lammi, joka jäi Hellströmistä 13,2 sekuntia.

Ratkaisu tapahtui lauantain toisella erikoiskokeella, reilun 20 kilometrin mittaisella pätkällä Rapsulassa, jossa Lindroos ajoi 16,4 sekunnin eron Hellströmiin.

– Päivä lähti hienosti käyntiin Päijälässä, jossa olimme kunnon kyydissä kiinni, mutta Rapsulassa ajorytmi katosi ja jäimme Lindroosista. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella olisi vaatinut kovia riskejä, jotta olisimme saaneet kärjen kiinni. Eikä se ihan helpolla onnistu, Hellström sanoi.

Vekkulassa Vetomiehen viimeisellä pätkällä Hellström ajoi pohjat ja peittosi Lindroosin 2,6 sekunnilla.

– Pohja-aika lämmittää. Siellä teimme lopullisen eron kolmanteen sijaan ja varmistimme kakkospaikan. Hieno päivä oli muuten kaikilta osin, eikä mitään murheita ollut. Rapsulan jälkeen vaihdoimme yhden renkaan, kun vanteesta oli irronnut palanen.

Vetomiesten parhaimmisto palkittiin Jyväskylän keskustan Paviljongissa.

– Äärettömän hieno kokemus. Tosi suuri pettymys olisi ollut, jos sinne en olisi päässyt, Hellström kertoi.

Erikoiskokeiden varsilla riitti hurraajia.

– Oli tosi paljon jengiä sen mitä ehdin katsoa. (Kalle) Rovanperä on tehnyt mahtimarkkinoinnin tänne Jyväskylään, Hellström luonnehti.

Hellströmin BMW kiitää seuraavan kerran F-Cupissa Ruovedellä 3. syyskuuta. Hellström jatkaa rallikautta Nuotti-sarjan kakkossijalta neljän pisteen päässä kärjestä.

– Auto on niin yltä päältä mudassa, että siinä menee muutama tunti, kun sen saa puhtaaksi. F-Cupissa meillä on täydet mahdollisuudet ajaa mestaruudesta, Hellström painotti.

  • Lue lisää aiheesta
  • Ralli