Salolainen Roosa Koskelo pääsi harvalukuiseen joukkoon – huippulibero valittiin kauden lentopalloilijaksi Suomessa vasta neljäntenä naisena

0
Roosa Koskelo palkittiin elokuussa Tampereella vuoden parhaana lentopalloilijana. Kuva: Lentopalloliitto

Keskiviikkoisen EM-karsintapelin yhteydessä Mestaruusliiga ja Lentopalloliitto palkitsivat viime kauden parhaitaan.

Kauden lentopalloilijaksi valittiin Salossa asuva libero Roosa Koskelo. Ensi viikolla 31 vuotta täyttävä Koskelo on edustanut saksalaista huippuseuraa Allianz MTV Stuttgartia vuodesta 2018. Hän on myös menestynyt, sillä keväällä saavutettu liigamestaruus oli Koskelolle yhteensä jo uran 12:s titteli. Koskelo voitti myös Saksan cupin sekä sijoittui CEV Cupissa hopealle.

Koskelosta tuli vasta neljäs naispelaaja, joka on valittu Suomessa kauden lentopalloilijaksi. Palkintoa, Matsudaira Cupia, on jaettu vuodesta 1973. Palkinnon saa vuodeksi haltuunsa. Koskelo on valittu aiemmin kauden naislentopalloilijaksi vuosina 2019 ja 2020.

Ensimmäisenä naisena sen voitti Catharina Svenlin vuonna 1989. Riikka Lehtonen palkittiin peräti viidesti (2000, 2002–2003, 2006 ja 2012). Edellinen nainen kauden lentopalloilijana ennen Koskeloa oli Laura Pihlajamäki vuonna 2016.

Mestaruusliigan palkinnoista kauden PROlibero-palkinnolla palkittiin LP Viestin Netta Laaksonen. Laaksosen ohella kauden tähdistöön naisista LP Viestistä pääsi hakkuri Iina Andrikopoulou.

Salon Viestin kasvatti Ronja Heikkiniemi oli tähdistön toinen yleispelaaja. Hän edusti viime kaudella LP Kangasalaa.