Salon seudulla haussa vapaaehtoisia tukihenkilöitä – seuraa kaipaavat lapset ja nuoret, perheet sekä maahanmuuttajaäidit

0

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Varsinais-Suomen piiri etsii vapaaehtoisia perhekummeja ja kaveritukihenkilöitä sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille.

Tarkoituksena on ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia ja tukea lapsiperheiden hyvinvointia.

– Kaveritukihenkilöitä kaipaavat 9–13-vuotiaat lapset ja nuoret Salon eri alueilla, Paimiossa ja Somerolla. Perhekummeja toivovat keskustan alueen ja laitamien vanhemmat sekä huoltajat Perniön suunnalla. Myös maahanmuuttajaäidit Salossa ja lähialueilla tarvitsevat ystäviä, MLL:n Varsinais-Suomen piirin vapaaehtoistyön koordinaattori Sirpa Stenström kertoo tiedotteessa.

– Vapaaehtoistyöstä saa hyvän mielen, kun auttaa lasta tai nuorta. Toisaalta on mahdollista tehdä asioita, joita ei ehkä muuten tulisi tehtyä, kuten käydä leffassa, ongella, pelaamassa minigolfia tai eväsretkellä luonnossa, hän lisää.

Salon tukihenkilökoulutukset uusille vapaaehtoisille järjestetään MLL:n toimistolla Kauppakeskus Plazassa. Koulutuksia järjestetään syys- ja marraskuussa, ja ne pidetään aina samaan aikaan (17.30–20.30).

Koulutuksiin ilmoittaudutaan internetissä olettarkea.fi-sivuston kautta. (SSS)

Salossa järjestettävät tukihenkilökoulutukset syksyllä 2022

  • Kaveritoiminnan koulutus ti 13.9.
  • Perhekummintoiminnan koulutus to 15.9.
  • Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan koulutus ti 20.9.
  • Kaveritoiminnan koulutus ti 1.11.
  • Perhekummitoiminnan koulutus to 3.11.
  • Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan koulutus ti 8.11.