SalPa vahvistui jälleen – kentälle palaava nuorten maajoukkuepelaaja ehti jo aloittaa työt koulunkäyntiavustajana

0
Joose Mäkinen

Ei viikkoa ilman SalPan uutta pelaajasopimusta!

Viime viikolla seura hankki nigerialaistoppari Michael Johnin ja 18-vuotiaan laiturin Otto Salmensuun ja tällä viikolla takalinjoille tuli taas uutta verta, kun 19-vuotias Joose Mäkinen liittyy SalPan joukkueeseen. Mäkisen sopimus ulottuu kauden 2023 loppuun asti.

190-senttinen Mäkinen on porilaisen Karhu-Futiksen kasvatti, joka pelasi pitkään kaupungin ykkösseura Jazzissa ja siirtyi sieltä Helsingin Jalkapalloklubin organisaatioon. 19 nuorten maaottelua pelannut Mäkinen piti viime kauden päätteeksi lähes vuodeksi venyneen tauon jalkapallosta, ja palaa nyt viheriöille SalPan riveissä.

Mäkinen on tuttu mies SalPan päävalmentaja Tero Suonperälle, joka valmensi ennen SalPaa Jazzin junioreita.

– Tiedän Joosen potentiaalin. Saamme joukkueeseen joukkuepelaajan ja hienon nuoren miehen. Joose halusi itse tulla kehittymään SalPaan niin jalkapalloilijana kuin ihmisenä, Suonperä kertoi.

– Joose on satsaus myös ensi kauteen. Hän täyttää kriteerit haluamaamme pelaajaprofiiliin: nuori ja lupaava pelaaja, joka on pelannut nuorten maajoukkueessa, mutta ei ole vielä päässyt tekemään lopullista läpilyöntiään, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti perusteli.

Mäkinen muutti tiistaina Saloon ja aloitti torstaina työt kouluavustajana.

– Olin heti kiinnostunut, kun SalPasta otettiin yhteyttä. Olin kuullut Joonas Meuralta (ex-Jazz) paljon hyvää joukkueesta ja seuran toiminnasta. Tärkeää oli myös se, että tunsin Suonperän jo valmiiksi ja hänen tapansa luoda läheinen suhde pelaajiin on minulle todella positiivinen asia.

– Palo jalkapalloon tällä hetkellä on todella kova. Lyhyen tähtäimen tavoitteena on saada kaikki peliminuutit irti ja pitkän tähtäimen tavoitteena on lähteä ulkomaille Veikkausliigan kautta, Mäkinen linjasi.

Eivätkä SalPan hankinnat ole jäämässä tähän. Seura tulee tiedottamaan lähipäivinä uusista hankinnoista.

Lauantaina SalPa kohtaa Kakkosen B-lohkon kärkiottelussa FC Honka Akatemian. Yleisömääriään yli 70 prosentilla kasvattanut SalPa tavoittelee lauantaina seuran uutta yleisöennätystä sarjaottelussa.

Entinen ennätys 835 on Ykkösen kaudelta 2001.

Kakkosen B-lohkoa SalPa–FC Honka Akatemia Urheilupuistossa lauantaina kello 17. Ottelu näkyy suorana Salkkarin digitilaajille.