Santtu Leskisen kesän teema: lähde Saloon, voita turnaus ja palaa kotiin ilmalämpöpumpun kanssa!

0
Santtu Leskinen piti parikymmenpäiselle yleisölle näyttävän pallokontrolliklinikan. (Kuvat: SSS/Juha Tuuna)

Santtu Leskisen kuluvan kesän teema on ollut erikoinen: lähde Saloon tennisturnaukseen ja palaa kotiin ilmalämpöpumpun kanssa.

Leskinen, 28, voitti kesäkuussa Mathildedalissa kutsuturnauksen ja sunnuntaina Leskinen voitti Urheilupuistossa Toshiba lämpöpumppu Openin A-luokan. Kummankin kilpailun pääpalkinto oli uusi, 1 900 euron arvoinen ilmalämpöpumppu (josta tosin pitää maksaa verot).

– Hyvä se on kerätä niitä varastoon, Turun Verkkopalloseuraa edustava Leskinen myhäili.

Kahden vuoden takainen SM-hopeamitalisti oli Salossa täysin omaa luokkaansa. Finaalissa Leskisen vähäkierteiset peruslyöntipommit pakottivat 15-vuotiaan lupauksen Egor Rybakovin puolustuskannalle ja Leskinen sai tyylitellä helppoja pisteitä toisensa perään. Loppuluvut 6–3, 6–1.

Suomen rankingissa tällä hetkellä sijalla 22 oleva Leskinen kehui turnauksen järjestelyitä.

– Näin hyvin hoidetut turnaukset nostavat sitä standardia, mitä kansallisilla kisoilla kuuluukin olla: hyvät palkinnot ja riittävästi ihmisiä laittamassa hommat kondikseen. Tulen mielelläni Saloon myös ensi vuonna.

Myös Urheilupuiston tiptop-kuntoon laitetut massakentät saivat Leskisen kehut.

– Ei todellakaan voi valittaa. Olen pelannut tänä kesänä paljon huonoimmilla massakentillä. Suomessa on vaikea löytää todella hyviä massakenttiä ja Salon kentät olivat tosi hyvät.

Raisiosta lähtöisin oleva ja kesällä Helsinkiin muuttanut Leskinen pelasi aiemmin kesällä ATP-haastajakiertueeseen kuuluvassa Tampere Openissa nelinpeliä Suomen kakkospelaajan Otto Virtasen parina.

– Ihan sikakiva kokemus! Tuollainen nostaa omaakin kipinää. Kai sitä jotain on tehnyt oikein, kun Oton kaltainen pelaaja pyytää mukaan, Leskinen hehkutti.

Seuraavaksi Leskinen pelaa Helsingin Meilahdessa Futures-turnauksen nelinpeliä. Sen jälkeen siirrytään sisälle ja liigapeleihin. Jossain vaiheessa on päätettävä sekin, mihin ilmalämpöpumput asennetaan.

Santtu Leskinen haki alussa syöttöään, mutta kun se löytyi, ei häntä voinut enää pysäyttää.