Seitsemän ihmistä haavoittunut bussiampumisessa Jerusalemissa

0

Israelissa Jerusalemin vanhassakaupungissa on haavoittunut seitsemän ihmisistä bussiampumisessa, kertovat Israelin poliisi ja kansallinen ensiapupalvelu. Seitsemästä haavoittuneesta kaksi on kriittisessä tilassa.

Israelin poliisi kertoo, että se on eristänyt tapahtumapaikan ja etsii paikalta paennutta epäiltyä. Tapahtumapaikka sijaitsee lähellä Länsimuuria, joka on juutalaisten pyhin paikka alueella.

Viranomaisten mukaan haavoittuneista kuusi on miehiä ja yksi nainen. Kaikki haavoittuneet olivat ”täysin tajuissaan” ja heidät on kuljetettu hoitoon sairaalaan.

Ampuminen tapahtui vain viikko sen jälkeen, kun Israelilla ja Islamilainen jihad -äärijärjestöllä oli kolme päivää kestänyt yhteenotto palestiinalaisten asuttamalla Gazan kaistalla. Israelin asevoimat teki alueelle muun muassa ilmaiskuja, ja Gazasta ammuttiin raketteja Israelin puolelle. Ainakin 49 palestiinalaista, mukaan lukien lapsia, kuoli väkivaltaisuuksissa jotka päättyivät Egyptin neuvottelemaan tulitaukoon viime sunnuntaina.

Maaliskuusta alkaen 19 ihmistä, enimmäkseen israelilaisia siviilejä Israelissa, on kuollut iskuissa, joista pääosa on ollut palestiinalaisten tekemiä. Myös kolme palestiinalaista hyökkääjää on kuollut iskuissa. Väkivaltaisuuksien jälkeen Israelin viranomaiset ovat lisänneet ratsioita miehittämällään Länsirannan alueella. Ainakin 50 palestiinalaista on kuollut Länsirannalla ratsioiden yhteydessä.