Skeittiparkki uuteen harkintaan Somerolla – tarjous ylittää selvästi varatun määrärahan

0
Skeittiparkki on määrä sijoittaa torin härkäpatsaan taakse. Skeittiparkkia on kaavailtu Somerolle vuosia. Kuva: Arkisto-Somero-lehti\Sauli Kaipainen

Skeittiparkin rakentaminen Somerolle on viivästymässä. Päättäjät joutuvat pohtimaan asiaa uudelleen, sillä rampista saatiin vain yksi tarjous.

Skeittiparkin tekeminen maksaisi tarjouksen mukaan 100 000 euroa. Kaupungin tämän vuoden talousarviossa tarkoitukseen on varattu rahaa vain 40 000 euroa.

Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen huomauttaa tarjoushinnan ylittävän arvion reilusti.

– Tekninen lautakunta saa nyt pohtia, miten asiassa edetään mutta itse en lähtisi syksyllä rakentamaan. Jos rakentamista siirretään, voidaan hakea myös valtionavustusta. Skeittiparkin suunnitelmat valmistuivat niin myöhään, että tämän vuoden avustusten hakuun ei ehditty, Mäkinen toteaa.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Harri Känkänen (ps.) siirtäisi hankkeen kevääseen.

– Syksy on huono aika lähteä tekemään valua ja ramppi valmistuisi talvella, jolloin sillä ei ole käyttöä. Lisäksi saamme haettua skeittiparkkiin valtionavustusta, kun siirrämme aloituksen ensi vuoteen, Känkänen sanoo.

Kaupunginvaltuuston voimassaolevan päätöksen mukaan skeittiparkin tekeminen edellyttää valtion rahaa. Skeittiparkin rakentaminen pitää siten viedä kaupunginvaltuustoon, mikäli rakentaminen halutaan aloittaa. Valtuuston täytyy hyväksyä myös määrärahan ylitys.

Skeittiparkista on puhuttu Somerolla pitkään. Parkki on määrä rakentaa Someron torin tuntumaan Jukolan eteen. Skeittiparkkiin on tulossa hyväksyttyjen suunnitelmien mukaan 33 metriä pitkä ja 10 metriä leveä betonipintainen skeittiramppi.