Somero hankkii työterveyden Oivalta – lääkäriasema ottaa vastaan myös yksityisasiakkaita

0
Oiva Työterveyden yrittäjät Minna Penttilä (alh. vas) ja Tiina Romu avaavat vastaanoton Somerolla samoihin tiloihin, joissa Kylähammaslääkärin yrittäjät Päivi Suikkanen (ylh. vas.) ja Kairi Kirs toimivat. Kuva: Somero-lehden arkisto/Sari Merilä

Someron kaupunki ostaa henkilöstönsä työterveyspalvelut Forssan Oiva Työterveys Oy:ltä. Perusturvalautakunta hyväksyi sopimuksen, joka tehdään kahden vuoden määräajaksi. Sopimus sisältää option muuttaa se toistaiseksi voimassa olevaksi.

– Oiva on paikallinen toimija, ja teki hyvän tarjouksen, hallintojohtaja Marjaana Sorokin toteaa.

Perusturvalautakunta ei saanut yhtään tarjousta kevään kilpailutuksessa, mutta Oiva jätti tarjouksensa myöhemmin tarjouspyynnön mukaisin ehdoin.

Oiva Työterveys on aloittanut vastaanottotoimintansa vuoden alusta Forssassa. Vastikään avattu Someron toimipiste sijaitsee samoissa tiloissa Kylähammaslääkärin kanssa Joensuuntiellä.

Yrityksellä on palkkalistoillaan työterveyshuollon erikoislääkäri, yleislääkäri, kaksi työterveyshoitajaa, työfysioterapeutti, lähihoitaja ja työpsykologi. Lääkäriaseman palveluja voivat käyttää myös yksityisasiakkaat.

Oiva tarjoaa työterveyspalveluja myös Someron yrityksille, sillä vuoden vaihteessa toteutuva sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus poistaa kunnalta velvollisuuden tarjota lakisääteisiä työterveyspalveluja alueensa yrityksille. Kaupungin työterveyshuolto on järjestetty Someron terveyskeskuksessa, josta myös paikalliset yritykset ovat ostaneet palvelut noin 250 työntekijälle.

Uudistus siirtää kuntien sote-työntekijät hyvinvointialueiden palvelukseen. Someron kaupungille jää noin 300 työntekijää.

Sopimuksen mukaan työterveyslääkäri ja työterveyshoitajat ovat Somerolla vähintään kahtena päivänä viikossa ja muina päivinä tavoitettavissa puhelimitse. Kiireelliseen hoitoon pääsee viimeistään seuraavana arkipäivänä ja kiireettömän hoitoon viiden arkipäivän kuluessa. Puhelinpalvelua on maanantaista torstaisin vähintään kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–14.