Somero jakoi viisi tonnia ukrainalaisten kotouttamista edistävään toimintaan

0
Someron helluntaiseurakunta on myös jakanut ruokaa sekä hygieniatuotteita Ukrainan pakolaisille. Kuva: Somero-lehden arkisto/Sauli Kaipainen

Someron kaupunginhallitus jakoi 5 000 euroa yhdistyksille ja yrityksille, jotka järjestävät tai aikovat järjestää toimintaa sotaa paenneiden ukrainalaisten kotoutumista edistävää toimintaa.

Hallitus päätyi jakamaan määrärahasta kaikille kuudelle hakijalle noin 30 prosenttia näiden ilmoittaman toiminnan kokonaiskustannuksista. Someron helluntaiseurakunta sai 2 900 euroa, MLL:n Someron paikallisyhdistys 800 euroa, Someron Voima 550 euroa, Someron 4H 350 euroa, Majurimove Oy 225 euroa ja Someron Pallon Juniorit ry 175 euroa.

Someron helluntaiseurakunnan hakemus kattoi tapahtumia 9 330 euron edestä eli ukrainalaisen ruoan ja kulttuurin päivän Evertintiellä kaikille somerolaisille, Ukrainan ja Suomen yhteysiltoja, Ukrainan ja Suomen itsenäisyyspäivän juhlia, ukrainalaisen musiikin konsertin, toinen lastenleirin heinäkuussa toteutetun lisäksi, retken Hiidenlinnaan sekä muuta virkistystoimintaa.

MLL Someron paikallisyhdistys yhdistää Naapuri & Naapuri -toiminnallaan kantaväestöä ja sotaa paenneita muodostamalla ystäväperheitä ja järjestämällä erilaisia aktiviteetteja ja kokoontumisia. Toiminnan kustannukset ovat 2 500 euroa.

Someron Voima on ottanut toimintaansa maksutta mukaan ukrainalaisia. Kausimaksuihin ja varusteisiin on kulunut 1 691 euroa.

4H-yhdistyksen suunnitelmissa on tuoda ukrainalaisia perheitä ja nuoria yhteen kantaväestöön kuuluvien kanssa muun muassa opettamalla suomalaista ruokakulttuuria yhteisessä kokkikerhossa, jonka kustannukset ovat 1 050 euroa.

Majurimove suunnitelmissa ovat 600 euron liikuntatunnit, joista toiset olisi suunnattu aikuisille ja toiset yhdessä liikkuville aikuisille ja lapsille.

Someron Pallon Juniorit ry:n suunnittelee 400 euron arvosta mahdollisuuksia tutustua jäähallivuoroihin ja lainata varusteita.

Avustuksia ei makseta, jos rahaa ei voida käyttää hakemuksen mukaisesti esimerkiksi myönnetyn rahamäärän takia. Hakijoiden on annettava vuoden loppuun mennessä selvitys avustuksen käytöstä.