Somerolla tarjolla pikatapaamisia ystävien etsintään – martat muistuttavat, että aikuisena uusien kavereiden löytäminen ei ole aina helppoa

0
Anu Kylvén (vas.) ja Päivi Alanen Kurinseudun Martoista kannustavat ihmisiä lähtemään lauantaina mukaan kolmen minuutin tapaamisiin. –  Vaikka ei olisikaan yksinäinen, voi löytää lenkkiseuraa tai jopa uuden ystävän, he korostavat.

Pikadeittailut olivat jossakin vaiheessa suosittua ravintolaviihdettä, mutta Somerolla on mahdollisuus kokeilla samaa nopeaa tapaa uusien kavereiden ja ystävien löytämiseen.

Kurinseudun Martat järjestää tulevana lauantaina tapahtuman, jossa jokaisella osanottajalla on mahdollisuus tutustua toiseen kolmen minuutin ajan. Sitten kasvot edessä vaihtuvat.

– Deittiseuran etsimisestä tuttua toimintatapaa voi hyvin soveltaa myös ystävien hakemiseen. Pikatapaamiset ovat helppo ja hauska tapa kohdata uusia ihmisiä, Someron speed friending -tapahtuman järjestelyissä mukana olevat Anu Kylvén ja Päivi Alanen painottavat.

Kylvén kannustaa aikuisia antamaan sattumalle sijaa ja lähtemään rohkeasti mukaan tapaamaan muita, sillä mitään menetettävää ei ole.

– Juttelet kolme minuuttia jokaisen osallistujan kanssa ja kysyt, mitä haluat. Jos kemiat näyttävät kohtaavan, voi vaihtaa yhteystietoja ja jatkaa juttua myöhemmin. Aina ei pääse samalle aaltopituudelle, mutta silloinkin voi saada uusia hyvän päivän tuttuja, hän toteaa.

Kylvén ja Alanen muistuttavat, että kavereiden ja ystävien löytäminen aikuisena ei ole aina helppoa.

– Luontevat kyläilyt esimerkiksi naapureiden luo ovat nykyään vähentyneet. Lasten kautta löytää usein uusia ystäviä, mutta kaikilla ei ole lapsia.

Varsinkin uudella paikkakunnalla voi olla hankalaa löytää elämään uusia ihmisiä.

– Paljasjalkainen paikkakuntalainenkin voi huomata olevansa yksinäinen, jos vanhat tutut ovat muuttaneet muualle tai jos elämäntilanteet ovat vieneet ihmiset erilleen, Kylvén toteaa.

Kylvén korostaa, että lauantain maksuttomaan tapahtumaan voi ja kannattaa tulla, vaikka yksinäisyys ei olisikaan ongelma.

– Uusien ihmisten tapaamiset voivat rikastuttaa elämää. Pikatapaamisten avulla saattaa löytää kaverin kahvitteluun, lenkkeilyyn, retkeilyyn tai lautapelien pelaamiseen eli juuri siihen, mihin haluaa. Parhaassa tapauksessa voi saada itselleen hyvän ystävän. Voi myös ajatella niin, että tarjoaa aikaansa ja kaveruutta sitä kaipaaville.

Kylvénille ja Alaselle uudelle paikkakunnalle sopeutuminen on tuttua, sillä molemmat ovat muuttaneet Somerolle muualta. Kylvén tuli Somerolle kahdeksan vuotta sitten. Hänen miehensä Sami Suikkanen työskentelee Someron kaupunginjohtajana. Alanen muutti Somerolle vuonna 1989.

– Mies oli myös minun muuttoni takana, hän kertoo.

Alanen on kiitollinen silloisille martoille, jotka hakivat hänet kotoa mukaan toimintaan.

– Myös lasten myötä löytyi uusia kavereita ja ystäviä.

Kylvén sanoo, että olisi itse kaivannut uudelle paikkakunnalle muutettuaan jotakin speed friendingin tyyppistä tapahtumaa, jossa olisi voinut tutustua uusiin ihmisiin.

– Somerolla on luontevaa jutella kaupoissa ja kadulla toisille ja itsekin höpöttelen muille, mutta syvempi kohtaaminen ihmisten kanssa on eri juttu. Itselläni ei ole lapsia, joten ystäviä ei ole tullut sitä kautta.

Kylvén pohtii myös ihmisten itse asettamia rajoja ja esteitä.

– Pelkäämmekö olevamme liian tunkeilevia, jos sanomme toiselle, että olisi kiva tavata uudelleen?

Speed friending Someron monitoimitalon aulassa 13.8. kello 14.