Someron Liikunta lopettaa toimintansa – yhdistys kävi tarpeettomaksi

0
Urheiluseurojen muodostama Someron Liikunta vastasi yli 25 vuotta kaupungin liikuntapalveluista ja liikuntapaikkojen hoidosta. Yhdistyksen vastuulla oli muun muassa uimahalli. Viime vuoden alussa liikuntatoimi siirrettiin takaisin kaupungin vastuulle. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi -Maarit Venetpalo

Someron kaupungin liikuntapalveluista pitkään vastannut Someron Liikunta lopettaa toimintansa. Liikunta ry:n puheenjohtaja Marjaana Sorokin kertoo, että yhdistyksen muodostamat urheiluseurat ovat päättäneet yhdistyksen lopettamisesta. Päätös tehdään tämän syksyn aikana.

Someron Liikunta perustettiin vuonna 1995 vastaamaan Someron kaupungin liikuntapalveluista sekä liikuntapaikkojen hoidosta uimahallia myöten. Kyseessä oli ainutlaatuinen järjestely. Yhdistyksen palkkalistoilla oli kymmenen työntekijää.

Someron Liikunta ehti hoitaa liikuntatointa yli 25 vuotta, mutta viime vuoden alussa sen asema muuttui. Someron kaupunki otti liikuntapalvelut ja liikuntapaikkojen hoidon vastuulleen. Samalla kaupunki palkkasi liikuntatoimeen liikuntakoordinaattorin, joka toimii nykyään kaupungin vapaa-aikapäällikkönä.

Marjaana Sorokin kertoo, että Someron Liikunnan tehtäväkenttä on supistunut niin pieneksi, että yhdistys on käynyt tarpeettomaksi.

– Yhdistys on liian raskas organisaatio seurojen väliseen yhteydenpitoon. Siihen on olemassa muita keinoja kuten seuraparlamentti, Sorokin huomauttaa.