Sudanissa yli 50 ihmistä kuollut tulvissa

0

Rankkasateista aiheutuneiden tulvien vuoksi ainakin 52 ihmistä on kuollut Koillis-Afrikassa sijaitsevassa Sudanissa, kertoo Sudanin valtiollinen media. Lisäksi tuhansia koteja on vaurioitunut tai tuhoutunut.

Sudanissa sataa yleensä runsaasti toukokuun ja lokakuun välisenä aikana, ja maa on kohdannut vuosittain vakavia tulvia, jotka tuhoavat kiinteistöjä, infrastruktuuria ja viljelyksiä.

–  52 ihmistä on kuollut ja 25 loukkaantunut rankkasateiden ja tulvien vuoksi sadekauden alettua, Sudanin kansallisen väestönsuojeluneuvoston tiedottaja Abdel Jalil Abdelreheem sanoo.

Abdelreheemin mukaan tulvat ovat tänä vuonna tuhonneet lähes 5  400 rakennusta ja vahingoittaneet lähes 2  900 rakennusta ympäri maata. Sateet ja tulvat ovat vahingoittaneet lisäksi myös muita julkisia tiloja, kauppoja sekä viljelyksiä. Pahiten tulvista ja sateista ovat kärsineet Pohjois- ja Etelä-Kordofanin, Niilin ja Etelä-Darfurin osavaltiot.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto (OCHA) arvioi tämän viikon maanantaina, että noin 38  000 ihmistä ympäri Sudania on kärsinyt sateista ja tulvista sadekauden alettua.

Viime vuonna lähes 315  000 ihmistä kärsi sateista ja tulvista maassa, OCHA ilmoitti.

Kuvat:

Tulvat ovat tänä vuonna tuhonneet lähes 5 400 rakennusta. LEHTIKUVA / AFP

Alkuperäinen