Sunnuntaitorilla tuuletetaan kansallispukuja ja kuullaan harmonikkamusiikkia

0
Marita Ruohomaa ja hänen pojantyttärensä Alma Ruohomaa Hämeen kansallispuvuissa Salon torilla. Kuva on kesältä 2018. Kuva: SSS arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon torilla voi ensi suunnuntaina nähdä kansallispukuja, kuulla niihin liittyviä tarinoita ja kertoa omasta puvustaan.

Kansallispukujen tuuletustapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Salossa kansallispuvut on kaivettu käyttöön Salon Karjalaisten aloitteesta jo useampana kesäsunnuntaina.

– Kaikki ovat tervetulleita tuulettamaan kansanpukuaan, kansallispukuaan tai vaikka näiden osiakin yhdistettynä arkisempiin asuihin, tapahtumatiedotteessa todetaan.

21-vuotias haitaristi Marjo Korpela soittaa ensi sunnuntaina torilla.

Musiikista vastaa sunnuntaina 21-vuotias haitaristi Marjo Korpela. Korpela soittaa monenlaista musiikkia vanhoista tutuista tanssikappaleista elokuvasävelmien kautta klassiseen musiikkiin. Päivän aikana kuullaan sekä perinteisiä kappaleita että harmonikkataituriteoksia.

Ohjelmallisen sunnuntaitorin järjestävät Lasten Laulukaupunki ry ja kahvio Salon Torikaffe yhdessä Salon kaupungin kanssa.

Sunnuntatori 7.8. klo 10 alkaen, harmonikkamusiikki klo 12–14.