Suomen lentopallomiehet tekivät sen taas – Veljekset varmisti EM-paikkansa Turussa

0
Aaro Nikulalla oli tilaa lyödä palloa ohi Vladislavs Blumbergsin hataran torjunnan. Kuva: Lehtikuva/Mikko Stig

Suomen miesten maajoukkue läpäisi lentopallon EM-karsinnat puhtaalla voittosaldolla. Karsintojen päätöspelissä Turussa keskiviikkona Suomi teki selvää jälkeä Latviasta eränumeroin 25–18, 25–17 ja 25–15.

Veljeksille EM-kisapaikkaan olisi ottelusta riittänyt jopa 2–3-tappiokin. Latvia sijoittui viime vuoden EM-kisoissa 16:nneksi, Suomi neljä sijaa ylemmäs.

Suomi voitti karsintojen kaikki neljä otteluaan. Karsintalohkon kolmas maa oli Itävalta.

– Tosi hyvät tunnelmat. Jätkien kanssa aloitimme aika aikaisin tämä kesän. Nyt tuli palkinto. Tätä varten on treenattu. 3–0, nyt on hyvä olla, rimmaili keskipelaaja Severi Savonsalmi Ylellä.

Suomen miehet ovat päässeet EM-kisoihin joka kerta vuodesta 2007 lähtien. EM-kisoja pelataan joka toinen vuosi.

Kesän alussa pelatussa Euroopan Hopeisessa liigassa Suomi joutui sen sijaan pettymään, kun sen finaalissa Suomi kärsi Romanialle 2–3-tappion eikä pystynyt nousemaan Kultaiseen liigaan.

Suomen maajoukkueeseen ovat kuulunut tänä kesänä Someron Voiman kasvatti Aaro Nikula ja salolaisen Rikalavolleyn kasvatti Niklas Breilin. Nikula on vallannut ykköshakkurin paikan Joel Banksin miehistössä, mutta Breilin on jäänyt liberoiden nokkimisjärjestyksessä Voitto Köykän taakse.

Latviaa vastaan Nikula ylsi jälleen mainioihin tehoihin 16/+12 (hyökkäysprosentti 54).

EM-lopputurnauksessa pelaa kaikkiaan 24 maata. Suoraan kisoihin ovat jo saaneet paikan Italia, Slovenia, Puola, Serbia, Hollanti, Saksa, Tshekki ja Ranska edellisten EM-kisojen menetyksen ansiosta. Lisäksi ensi vuoden EM-paikka annettiin sodan runtelemalle Ukrainalle sekä kisaisäntien joukossa oleville Israelille ja Pohjois-Makedonialle.

EM-karsintoihin osallistui kaikkiaan 25 maata, joista 12 saa kisapaikan. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat suljettuina Euroopan Lentopalloliiton toiminnasta tällä hetkellä.