Suomen naiset palasivat kotikentälle yli kolmen vuoden tauolta – Sveitsi kaatui Hämeenlinnassa

0
LP Viestistä tutut Jessica Kosonen ja Netta Laaksonen pelasivat Suomen aloitusseitsikossa.(Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomessa yli kolmeen vuoteen, kun se kohtasi tiistaina Sveitsin Hämeenlinnassa. Suomi otti alkuvaikeuksien jälkeen 3–1 (14–25, 26–24, 25–21, 25–13) -voiton.

Ennen Sveitsi-ottelua Suomi oli pelannut peräti 27 edellistä maaottelua ulkomailla.

Suomen aloitusseitsikko oli passari Kaisa Alanko, hakkuri Yasmin Madsen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja LP Viestissä viime kaudella pelannut Jessica Kosonen, keskipelaajina Roosa Laakkonen ja Netta Rekola sekä liberona LP Viestin Netta Laaksonen. Ottelussa maajoukkuedebyyttinsä tekivät Rekola, Emmi Jalonen ja Sanna Häkkinen. Loukkaantumisen takia sivussa olivat keskipelaaja Daniela Öhman ja hakkuri Piia Korhonen.

Heikon avauserän jälkeen toinen erä oli tasainen. Sen ratkaisi Madsen heti ensimmäisestä eräpallosta. Madsen oli myös kolmannen erän hahmo kolmella ässäsyötöllä ja kuudella hyökkäyspisteellä. Päätöserään Sveitsi vaihtoi viisi pelaajaa, ja Suomi oli erässä ylivoimainen.

Madsen (18/+13) oli Suomen tehopelaaja yhdessä Kokkosen (16/+11) kanssa.

– Aika perinteinen kesän ensimmäinen peli. Pelaajilta hieno reaktio vaikean alun jälkeen: ryhdyttiin syöttämään ja hyökkäämään rohkeammin, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertoi liiton tiedotteessa.

– Nämä on todella tärkeitä pelejä pitkän harjoittelun jälkeen. Osa pelaajista on vasta tulossa parhaaseen kuntoon. Jokaisesta pelistä ja pallosta pitää nyt ottaa kaikki irti.

Ottelua seurasi 443 katsojaa. Joukkueet kohtaavat uudelleen keskiviikkona.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments