Taalintehtaalla pääsee katsomaan sirkusta purjelaivaan – luvassa akrobatiaa 20-metrisissä mastoissa

0
Esityspaikkana sekä sirkuskiertueen kulkuvälineenä ja kotina toimii satamasta toiseen purjehtiva vuonna 1926 valmistunut kaksimastoinen purjelaiva S/V Swallow. Kuva: Karoline D. Hill

Itämeren ympäri purjehtiva ilmastosirkusesitys saapuu Taalintehtaalle Festival Norpakseen.

Taalintehtaan satamassa on tarjolla kaksi maksutonta esitystä. Esityspaikkana sekä sirkuskiertueen kulkuvälineenä ja kotina toimii satamasta toiseen purjehtiva vuonna 1926 valmistunut kaksimastoinen purjelaiva S/V Swallow.

Kiertue lipuu Itämeren halki pysähtyen Suomessa, Virossa, Tanskassa ja Norjassa, kiertuetiedotteessa kerrotaan. Satamissa Acting for Climate -ryhmä esittää ilmastoahdistusta ja utopiaa käsittelevän esityksen Ripples ja kannustaa työpajoissa paikalliseen keskusteluun kestävyydestä.

Ripples -esityksen ohjaa Hanne Friis.

– Kansainvälisesti mainetta niittänyt sirkustaiteilijaryhmä luo ainutlaatuisen esityksen laivan kannella yhdistäen akrobatiaa 20-metrisissä mastoissa, kohtauksia ilmastotunteiden kehollisista ilmentymistä ja äänimaailman ilmastoaktivistien äänistä ympäri maailman. Seitsemän taiteilijaa tuovat ekokriisin aiheuttamat tunteet sekä toivon toisenlaisesta todellisuudesta esiin sirkuksen, tanssin, fyysisen teatterin, musiikin ja tarinankerronnan avulla, tiedotteessa kerrotaan.

Ripples, Festival Norpas, Taalintehtaan satama 4.8. klo 17 ja 7.8. klo 12. Lisäksi tarjolla 5.8. ja 6.8. nuorten työpajat kestävän elämäntavan ja luovuuden yhdistämisestä.