Tauriainen selvitti täpärästi karsinnan – uran toiseksi paras tulos toi paikan Kalevan kisojen finaalissa

0
Yleisurheilukesän salolaiskomeetta Arttu Tauriainen hyppää perjantaina Kalevan kisojen pituusfinaalissa. (Kuva: SSS/Minna Määttänen)

Kalevan kisat käynnistyivät torstaina Joensuussa.

Avauspäivänä kentällä nähtiin yksi Salon seudun urheilija, kun Perniön Urheilijoiden Arttu Tauriainen osallistui pituushypyn karsintaan. Tauriainen leiskautti viimeisellään uransa toiseksi parhaan tuloksen 722, ja ylitti karsintarajan kahdella sentillä. Tauriaisen ennätys 734 syntyi kuukausi sitten Lempäälässä.

Tauriainen oli lopulta puuskittaisessa myötätuulessa käydyn karsintakilpailun kahdeksas. Kaikki 10 finaaliin selvinnyttä ylittivät karsintarajan 720. Karsinnan voitti järjestävän seuran Joensuun Katajan Kalle Salminen tuulituloksella 758. Finaali hypätään perjantaina.

Torstaina käytiin myös miesten seiväshypyn karsinta, josta puuttui MM-kisakävijä Tommi Holttinen. Someron Esan kasvatti on nimetty Suomen EM-kisajoukkueeseen.