Työllisyydessä vielä valoa

0
Salon työttömyysaste oli kesäkuun lopussa selvästi pienempi kuin vuosi sitten.

Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus ja talouskasvun hidastuminen eivät ainakaan vielä näy työllisyystilastoissa. Kesäkuun lopussa työttömyys väheni niin maakunnassa kuin Salossakin verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Myös avoimien työpaikkojen määrä on vuoden aikana kasvanut.

Suhdannevaihteluista puhdistettu työllisyysaste nousi kesäkuussa koko maassa 74 prosenttiin. Sen sijaan työttömyysasteen lasku pysähtyi.

Työttömien määrä väheni Varsinais-Suomessa vuoden aikana 14 prosenttia. Maakunnan työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 9,5, kun se vuotta aikaisemmin oli 11,1 prosenttia.

Salossa työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 9,8 prosenttia eli hieman suurempi kuin maakunnassa. Vuosi sitten vastaava luku Salossa oli 11,4 prosenttia.

Vuoden aikana työttömien määrä on vähentynyt Salossa 386 henkilöllä. Samaan aikaan työvoiman määrä on pysynyt lähes ennallaan, joten muuttoliike ja eläköityminen eivät selitä työttömyyden vähenemistä.

Suotuisaa työllisyyskehitystä kuvaa myös pitkäaikaistyöttömien määrän väheneminen. Pitkäaikaistyöttömien määrä on vuoden aikana laskenut Salossa ja koko maakunnassa.

Maakunnan paras lukema mitattiin jälleen Sauvossa, jossa työttömyysaste on 3,6 prosenttia. Korkein työttömyysaste on Turussa, 13,1 prosenttia.

Kun koronapandemia hellitti, työllisyystilastot ovat kulkeneet pitkään hyvään suuntaan. Muutos voi olla edessä syksyllä, jos talouskasvun hidastuminen, inflaatio ja sodan aiheuttama epävarmuus ajavat Euroopan talouden taantumaan.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments