Valmet Automotive yhteistyöhön Ponssen kanssa – volyymin kasvaessa tuotanto siirtynee Saloon

0
Ponsse esitteli keskiviikkona uuden sähkökäyttöisen metsäkoneen. Se tulee kaupallisesti saataville myöhemmin, mutta teknologiaratkaisuja on jo nyt mahdollista hyödyntää hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden sähköistämisessä.

Valmet Automotive ryhtyy toimittamaan akkuja Ponssen sähkökäyttöiseen metsäkoneeseen.

Valmet Automotiven suunnitteleman ja valmistaman akkujärjestelmän integrointi Ponsen EV1-konseptiin on toteutettu yhteistyössä Ponssen teknologiayhtiö Epecin kanssa. Epec vastaa konseptin sähköisen voimalinjan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Valmet Automotiven mukaan yhtiön modulaarinen akkujärjestelmä sopii etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin, ja se vähentää työkoneen CO2-päästöjä merkittävästi.

– Ponsse on testannut järjestelmän toimivuutta erinomaisin tuloksin erilaisissa käyttötilanteissa ja ympäristöissä jo yli vuoden ajan, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Akkujen valmistus käynnistetään Uudessakaupungissa, mutta uudesta aluevaltauksesta odotetaan töitä myös Saloon.

– Ajatuksena on tuotannon siirtäminen myöhemmin Saloon, kunhan tuotantovolyymit nousevat riittävän suuriksi. Ajankohdasta ei ole vielä mitään päätöstä, eikä vielä voida arvioida tuotannon työllistävää vaikutusta, kommentoi Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki Salon Seudun Sanomille.