Valtakunnansovittelija Twitterissä: Tehyn ja Superin sovittelu alkaa sunnuntaina

0

Hoitoalan järjestöjen Tehyn ja Superin sovittelu alkaa sunnuntaina kello 13. Asiasta kertoi Valtakunnansovittelijan toimisto. Järjestöt ovat ilmoittaneet aloittavansa vuorokauden mittaisen työtaistelutoimen Kanta-Hämeen keskussairaalassa 2. syyskuuta.

Myös Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoi sovittelun alkamisesta .

–  Meidän ala on säästetty henkihieveriin ja on hienoa, että valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tarttuu toimeen ripeästi, Rytkönen kiittää.

Sajavaara aloitti valtakunnansovittelijana viime maanantaina.

Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super antoivat lakkovaroituksen torstaina ja se koskee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymää.

Vuorokauden mittainen työnseisaus toteutettaisiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin keskussairaalan tehostetun hoidon yksikössä, johon kuuluvat teho-osasto ja valvonta.

Lisäksi järjestöt julkistivat sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kohdistuvan hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon, jotka astuvat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Järjestöt perustelivat työtaistelutoimia sillä, että neuvotteluihin pitää saada nyt vauhtia.

–  Hoitajajärjestöjen lukuisia varoituksia hoitajapulasta ja sen seurauksista ei ole haluttu kuulla vaan päättäjien ja työnantajien ratkaisu on ollut ajaa suoraan päin jäävuorta, kritisoivat Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa torstaina.