Torilla tavataan: Wilma Murrolle järjestetään kultajuhlat Salossa 17. syyskuuta

0
Salon kaupunki muistaa Wilma Murtoa juhlallisuuksilla 17. syyskuuta. Kuva Münchenin EM-kilpailuista. Lehtikuva: Heikki Saukkomaa.

Salon kaupunki järjestää seiväshypyn tuoreelle Euroopan mestarille Wilma Murrolle kultajuhlat lauantaina 17. syyskuuta Salon torilla. Asia ilmenee keskiviikkona julkaistusta Salon kaupungin tiedotuslehdestä.

Juhlallisuuksien sisällöstä on toistaiseksi kerrottu niukasti.

– Monenlaista juttua on suunnitteilla, eli ihan isosta kansanjuhlasta tulee olemaan kyse. Tapahtuman alkamisaika lyödään lukkoon hieman myöhemmin, kertoo Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen.

Kuusjoella syntynyt ja Salon Vilpasta seuratasolla edustava Murto voitti seipään EM-kultaa Münchenissa 17. elokuuta. Hän paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä (472cm) kisan aikana kolmeen otteeseen ylitettyään 475, 480 ja lopulta 485. Murto jakaa kyseisellä tuloksella tämän vuoden maailmantilaston kakkossijaa.

Ennen ulkoratakauden päättymistä ja juhlallisuuksia Murto kilpailee vielä tulevana viikonloppuna Suomi-Ruotsi-maaottelussa, ensi viikon keskiviikkona Timanttiliigassa ja ensi viikon sunnuntaina Saksassa.

Juttua täydennetty 31.8. kello 15.55.