Wilma Murron Kalevan kisojen mestaruusputki katkesi Joensuussa – ”Päivän kunto, muttei kauden kunto”

0
Salon Vilppaan Wilma Murto hyppäsi tällä kertaa hopealle naisten seipäässä Joensuussa. Kuva: Lehtikuva/Mikko Stig

Salon Vilppaan seiväshyppytähden Wilma Murron neljän mestaruuden putki Kalevan kisoissa tuli päätökseen Joensuussa lauantaina. Murto hyppäsi SM-hopeaa tuloksella 440 ja taipui kultakamppailussa ikätoverilleen Elina Lampelalle (450). Pronssille hyppäsi Saga Andersson (425).

– Tosi hyvä fiilis, kun sain ensimmäisen Suomen mestaruuden. Se tuntuu vielä ekstrahienolta, kun onnistuin voittamaan Wilman. Hän on tosi kova, Oulun Pyrintöä edustava Lampela iloitsi STT:lle.

Naisten seiväskisan alkua siirrettiin reilulla tunnilla Joensuussa vallinneiden myrskyisten sääolosuhteiden vuoksi.

Murto selvitti aloituskorkeutensa 425 ensimmäisellään. Myös seuraava korkeus 440 meni yli heti. 445:n Murto jätti väliin. Sen jälkeen Murto tiputti kahdesti 450:stä ja siirsi viimeisen yrityksen 455:een. Siitä ei kunnollista yritystä enää tullut.

– Oli se päivän kunto, muttei kauden kunto. Nyt on treenattu aika reippaasti MM-kisojen jälkeen ja se varmaan näkyi. Nyt tekeminen oli tosi vaihtelevaa, mutta EM-kisoihin herkistellään, Murto kertoi SUL:n nettisivuilla.

Murto oli saavuttanut aiemmin hopeaa kertaalleen. 24-vuotias Murto oli ensimmäistä kertaa Kalevan kisoissa mukana jo kymmenen vuotta sitten Lahdessa.

Aiemmin kesällä Murto sijoittui Eugenen MM-kisoissa kuudenneksi. Münchenin EM-kisoissa seipään karsinta on ohjelmassa kisojen avauspäivänä 15. elokuuta. Loppukilpailu hypätään kaksi päivää myöhemmin.

Venäläisistä hyppääjistä riisutussa EM-tilastossa 460 parhaimmillaan tänä kesänä taivuttanut Murto on seitsemäntenä.

Elina Lampela taiteili 450 korkeudessa olleen riman yli ja vei Suomen mestaruuden. Kuva: Lehtikuva/Mikko Stig

Liipola pronssille tasaisessa moukarifinaalissa

Miesten moukarissa Someron Esan Henri Liipola rikastutti palkintokaappiaan SM-pronssilla. Liipolan tasaisen sarjan paras nähtiin viimeisellä heitolla, joka kantoi 72,44.

Liipola voitti kolme mestaruutta putkeen vuosina 2017-2019. Tämän jälkeen sijoitukset ovat olleet kolmas, toinen ja nyt siis kolmas.

Kisan ykkönen ja kakkonen jäivät Liipolan kannalta harmittavan lähelle: mestari Aaron Kangas heitti 72,80 ja hopeamitalisti Tuomas Seppänen 72,68. Näin 36-vuotias Seppänen jäi edelleen ilman Suomen mestaruutta.

Moukarifinaali oli keskeytyksissä parikymmentä minuuttia, kun häkkiä korjattiin.

Someron Esan Henri Liipola heitti pronssille Joensuun Kalevan kisoissa. Se oli hänelle jo kuudes SM-mitali. Kuva: Lehtikuva/Mikko Stig

Witka jäi niukasti ulos moukarifinaalista

Naisten moukarikarsinnassa Someron Esan Johanna Witka jäi ensimmäisenä heittäjänä ulos sunnuntain finaalista. Witkan paras rykäisy kantoi lukemiin 55,68.

Kymmenentenä finaaliin pääsi Kangasalan Kisan Ilona Verho 21 senttiä paremmalla tuloksella.

Esan toinen heittäjä Marika Virtanen oli 15:s tuloksella 53,68. Karsinnan voitti Turun Urheiluliiton Silja Kosonen (68,55), joka vielä viime kaudella edusti Esaa.

Miesten 800 metrillä Sauvon Urheilijoiden Antton Launto oli alkuerässään kahdeksas ajalla 1.55,82 eikä selviytynyt finaaliin. Ennakkosuosikki Joonas Rinne paineli erän ykköseksi ajalla 1.54,72.

 

Päivitetty juttua naisten seiväsfinaalin osalta ja lisätty Wilma Murron kommentti.