Wilpas haluaa voittaa Nelosen – SaTo venyi lisäajalla tasapeliin kauden toisessa paikallispelissä

0
Wilpas ja SaTo esittivät neljän maalin näytöksen Nelosen paikallispelissä. Kuvassa Wilppaan Jesse Jokiniemi (vas.) ja SaTon Pekka Mattila. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Toverit ja Wilpas tasasivat pisteet 2–2-tuloksella jalkapallon Nelosen kauden toisessa Salon paikallisottelussa. Derbytunnelma ja lämmin sää olivat houkutelleet paikalle parisataa jalkapallon ystävää Salon Urheilupuistoon.

Wilpas johti ottelua 2–0 Otto Mäkisen ja Salon Mestaruussarjassa FC Sopan paidassa verkkoja venyttäneen Vennu Lähteenmäen toisen jakson osumilla. Topi Laamanen tasoitti ottelun heti Lähteenmäen maalin jälkeen 77. minuutilla ja lis äajan viidennellä minuutilla SaTo pääsi tasoihin, kun Wilppaan luottotoppari Joonas Ojanen nikkasi epäonnekseen pallon omaan verkkoon.

– Totta kai harmittaa, kun 2–0 johdettiin ja lopussa päästettiin vastustaja tasoihin. Ei tasapeli kuitenkaan tappio ollut. Vastustaja oli hyvä, pakko on nostaa heille hattua. Siellä on paljon tuttuja poikia. Hienoa, että heilläkin sujuu, Wilppaan päävalmentaja Martti Kuvaja jakoi kehuja SaTon leiriin.

Salon jalkapalloherruus Nelosessa meni Wilppaalle pistein 4–1, sillä toukokuussa pelattu kauden ensimmäinen derby päättyi Wilppaalle 2–0.

Wilpas jatkaa Nelosen Länsi-Suomen A-lohkon kärjessä ja on pelannut ilman tappioita jo kahdeksan peliä peräkkäin. Viime aikoina piristynyt SaTo nousi seitsemänneksi ja on ainakin tällä hetkellä turvassa putoamiselta Vitoseen.

– Olisi luullut, että SaTo olisi taistelemassa meidän kanssa kärkisijoista näillä otteilla. Toivon, että SaTo säilyy. Olemme me sitten Kolmosessa ensi kaudella tai tässä sarjassa. Ainakin silloin saisimme pelata taas paikallispelejä, Kuvaja niputti.

Paikallispelit ovat erityislaatuisia pelaajille ja valmentajille, oli sarjataso sitten mikä tahansa.

– Paksulla punakynällä SaTo-pelit olivat kalenteriin merkitty. Ei paikallispeleistä ole päässyt vuosien saatossa montaa kertaa nauttimaan. Hienoja tapahtumia. Nytkin oli katsojia, makkaraa ja kaljaa tarjolla, hyvä kenttä ja joukkueetkin pelasivat hyvin.

Mitä Kuvaja ja Wilpas ajattelevat mahdollisesta noususta Kolmoseen?

– Se on tosi hyvä kysymys. Siitä olemme keskustelleet joukkueessa. Fakta on se, että haluamme voittaa sarjan. En osaa sanoa, milloin viimeksi Wilpas on voittanut sarjan ja noussut sitä kautta ylöspäin. Se on sitten eri asia, mitä sarjaa pelataan ensi kaudella, Kuvaja sanoo.

Päävalmentaja lisää kuitenkin perään, että toki nousun tullessa ei Kolmosen paikasta luovuttaisi.

– Selvää on kuitenkin, että tällä joukkueella jos lähtisimme Kolmoseen, ei pelaaminen olisi yhtä hauskaa. Tämä kausi on ollut siitä kiva, ettei ole tarvinnut ottaa vastaan koko ajan. Pelimatkoja on mukava tehdä voitto taskussa, Kuvaja summaa.

Kuvaja nimeää sitoutumisen suurimmaksi eroksi Kolmosen ja Nelosen välillä.

– Sitoutuminen on ollut suurin ongelmamme aikaisemmin Kolmosessa. Pelaajia meillä on sen sijaan tällä kaudella ollut riittävästi, melkein 30 pelaajaa on nytkin ringissä, Kuvaja kertoo.