Yle: Turku tarjoaa EM-kultamitalisti Wilma Murrolle ja hänen valmentajalleen onnittelulounaan

1
Wilma Murto ja valmentaja Jarno Koivunen pääsevät lounastamaan Turun kaupungin piikkiin. Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Turun kaupunki tarjoaa seiväshypyn EM-kultamitalistille Wilma Murrolle ja hänen valmentajalleen Jarno Koivuselle onnittelulounaan, kertoi Yle keskiviikkona.

Salon Vilpasta edustava Murto asuu ja harjoittelee Turussa. Murto voitti EM-kultaa viikko sitten keskiviikkona Münchenissä uudella Suomen ennätystuloksella 485.

– Turun kaupungilla ei ole erillistä päätettyä käytäntöä kansainvälisen menestyksen palkitsemisesta, Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari kertoi Ylelle.

Kalmarin mukaan Murtoa ja Koivusta muistetaan myös Varsinais-Suomen urheilugaalassa yhteistyössä Liiku ry:n ja alueen urheilutoimittajien kanssa.

Salon kaupunki aikoo palkita Murron stipendillä, mutta summa ei ole vielä tiedossa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.) kertoi maanantaina, että summa on joka tapauksessa todennäköisesti suurempi kuin palkitsemisohjeessa mainittu
1 500 euroa.

Saloon suunnitellaan Murrolle lisäksi kansanjuhlaa myöhemmin syksyllä riippuen urheilijan kalenterista.

Ylen mukaan Murto saattaisi ehtiä piipahtamaan Turussa ensi viikolla. Murto jäi EM-kisojen jälkeen Saksaan, jossa hän kisasi tiistaina Jockgrimissä kansainvälisillä seiväskarnevaaleilla.

Perjantaiksi Murto suuntaa Sveitsin Lausanneen, jossa käydään kovatasoinen seiväskilpailu Timanttiliigassa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K.
1 vuosi sitten

Tuli linjaa palkitsemiselle.