Zelenskyi varoitti Zaporizhzhjan ydinvoimalassa olevia venäläissotilaita – sanoi ottavansa heidät ”erityisiksi kohteikseen”

0

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut Ukrainan joukkojen ”ottavan erityiseksi kohteekseen” jokaisen venäläissotilaan, joka ampuu ydinvoimalan luona tai käyttää sitä kilpenään.

Zelenskyi puhui asiasta videoviestissään myöhään lauantaina, kertoo . Zelenskyi sanoi Venäjän käyttävän voimalaa kiristyskeinona.

–  Jokaisen venäläisen sotilaan, joka joko ampuu tehdasta tai käyttää voimalaa kilpenään, täytyy ymmärtää, että hänestä tulee erityinen kohde tiedusteluagenteillemme, erikoispalveluillemme, armeijallemme, Zelenskyi sanoi.

Useat maat ovat vedonneet sen puolesta, että Zaporizhzhjan ydinvoimalan luona ei taisteltaisi.

YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on ilmaissut pelkonsa siitä, että taistelut voivat vaurioittaa voimalaa ja aiheuttaa ydinonnettomuuden. IAEA vaatii, että sen tarkastajat päästetään pikimmiten voimalaan.

Kuvat:

Useat maat ovat vedonneet sen puolesta, että Zaporizhzhjan ydinvoimalan luona ei taisteltaisi. Kuva huhtikuulta 2022. LEHTIKUVA/AFP

Alkuperäinen