25 päivän kilpajuoksu alkoi tiistaina, kun Vilpas veti ensimmäiset treenit täydellä miehistöllä – Bo Hodgesilta puuttui tuuma tai kaksi

0
Jussi Savolaisen kuviot eivät ole vielä täysin auenneet Jalon Pipkinsille. (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Vilppaalla alkoi tiistaina perinteinen juoksu aikaa vastaan, kun joukkue veti ensimmäiset harjoitukset täydellä miehistöllä.

Ydinryhmä täydentyi muutama viikko sitten Isaiah Crawleylla, viime viikolla mukaan tulivat KeyShawn Feazell sekä Bo Hodges ja tällä viikolla Jalon Pipkins sekä pitkältä maajoukkuekomennukselta palannut Perttu Blomgren.

Ensivaikutelma tulevan kauden amerikkalaisnelikosta on sama mitä kesän sopimusuutisten yhteydessä on jo kyllästymiseen asti hoettu: jalat liikkuvat rivakasti eteenpäin ja nousevat tarvittaessa riittävän ylös.

KeyShawn Feazell on ainakin mittojensa puolesta riittävä Korisliigaan.

Tiistain harjoituksissa ensimmäisenä silmään pisti 206-senttisen Feazellin antropometrinen poikkeus eli selkosuomeksi valtava syliväli. Huhut jopa 220 senttimetrin sylivälistä on helppo todeta pitäviksi. Vilpas ei siis ainakaan jää pieneksi korin alla.

Sen sijaan vaikeuksia tuotti erottaa takamies/laiturit Hodges ja Pipkins toisistaan. Syynä on se, ettei Hodgesin ilmoitettu pituus (196 cm) pidä paikkaansa.

Puuttuva tuuma (tai kaksi) unohtui kuitenkin nopeasti kun näki Hodgesin lähtevän ensimmäistä kertaa puolustuslevypallon jälkeen nopeaan hyökkäykseen: puolustajalta vaaditaan kroonista itsesuojeluvaiston puutetta, mikäli aikoo asettua poikkiteloin Hodgesin tielle.

Hodgesiin verrattuna kevytrakenteisempi Pipkins (193 cm) taas on lähtökohtaisesti se, jonka ohitse hyökkääjä ei kaarelta tule.

Todennäköisesti tuttu näky tulevalla liigakaudella: Bo Hodges on noussut vapaaseen layuppiin.

Nelospaikalle hankittu Crawley (201 cm) on ollut suurempi kysymysmerkki, sillä hänen sisäänajoaan on haitannut jalkavamma. Tiistaina Crawley näytti jo huomattavasti terävämmältä kuin vielä viikko tai kaksi sitten.

Huomioitavaa on sekin, että jos ja kun Vilpas pelaa ensi kaudella viisikolla Blomgren plus jenkit, jokainen viisikon jäsenistä pystyy donkkaamaan vaikka askelmerkki ei ihan osuisikaan kuvitteeliselle lankulle.

Mukana harjoitusvahvuudessa oli myös ensisijaisesti PeU-Basketissa pelaava takamies Tyrell Carroll (180 cm), josta lienee vielä paljon iloa harjoituksia seuranneelle PeU:n päävalmentajalle Samu Kaaresvirralle.

Isaiah Crawley (vas.) on treenannut Vilppaan kanssa jo muutaman viikon, Jalon Pipkins vasta yhden päivän.

Valmentajakaksikolla Jussi SavolainenJere Anttila on 25 päivää, noin 35–40 harjoitukset sekä ainakin neljä harjoitusottelua aikaa saada joukkue riittävälle tasolle.

Vilpas matkustaa ensi viikolla Tallinnaan turnaukseen, jossa se kohtaa perjantaina Kalev Cramon ja lauantaina toisen virolaisseuran. 23. ja 24. syyskuuta Salohallissa pelattavassa Hanhivaara-turnauksessa Vilpas kohtaa Lapuan Kobrat ja Kouvot.

Korisliiga alkaa Vilppaan osalta 1. lokakuuta kotiottelulla BC Nokiaa vastaan.

Vilpas veti tiistain harjoitukset 13 pelaajan voimin. Poissa oli ainoastaan Tuukka Juntunen.

 

PeU-Basketin 180-senttinen Tyrell Carroll näyttää KeyShawn Feazellin rinnalla… No, pieneltä.