Kommentti: Balkanilaisesta koriskylvystä tshekkisaunaan – Hollanti-ottelun jäi sopiva panos

0
Henri Kantonen (oik.) on noussut Lauri Markkasen ohella päävalmentaja Lassi Tuovin luottomieheksi. (Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari)

56 virhettä, 53 vapaaheittoa ja 34 pallonmenetystä sisältänyt sekava ottelu kisaisäntää vastaan oli juuri sellainen, joka valmisti Susijengiä loistavasti sunnuntain neljännesvälierää varten.

Vaikka itse ottelu ei ollut aina joukkueiden tai tuomarien kontrollissa, ottelun tilanne oli kuitenkin Suomen kontrollissa täydet 40 minuuttia – toisin kuin avausottelussa Israelia vastaan.

Serbian maanantain myöhäisillassa tarjoamasta balkanilaisesta koriskylvystä huolimatta (tai sen ansiosta?) Susijengin päät pysyivät tiistai-illan tshekkisaunassa riittävän kylmänä.

Yllättävät ja alkeelliset virheet pelin avaamisessa ja ison osaston virhevaikeudet jättivät varjoonsa sen, että Susijengin hyökkäys loi valtavasti korkean prosentin kaukoheittopaikkoja hyvään rytmiin ja oikeille heittäjille. Myös yhdeksästä hyökkäyslevypallosta tehdyt 15 pistettä olivat äärimmäisen arvokkaat.

Lauri Markkasen ja Sasu Salinin takana yksi onnistujista oli koko ajan parantava ex-Vilpas Henri Kantonen, joka merkkautti 15 minuutin peliajalla kovan plusmiinuslukeman +14.

Mikä jatkon kannalta tärkeintä, torstain Hollanti-otteluun jäi sopiva panos: voitolla Hollannista Berliinin neljännesvälierässä vastaan tulee Ukraina, Kroatia tai Italia, joista jokainen on täysin voitettavissa. Tappiolla taas vastaan asettuu todennäköisesti ylitsepääsemätön Giannis Antetokounmpon Kreikka.

Paikka kahdeksan parhaan joukossa on siis edelleen täysin realistinen.