Britannian tiedusteluraportti: Liikekannallepanolla voidaan vahvistaa Venäjän kansalliskaartia

0

Britannian puolustusministeriön tiedusteluraportissa , että Venäjän liikekannallepanoa voidaan käyttää maan kansalliskaartin vahvistamiseen.

Kansalliskaartin yksiköillä on ollut tärkeä rooli niin taistelujen eturintaman kuin taustan turvaamisessa Ukrainassa. Parhaillaan ne organisoivat niin kutsuttujen kansanäänestysten järjestelyjä Venäjän miehittämillä alueilla.

Kansalliskaartiin kohdistuu todennäköisesti merkittävää painetta nyt, kun sen vaaditaan sekä tukehduttavan Venäjällä puhjenneita mielenosoituksia että osallistuvan operaatioihin Ukrainassa. Kaartin tehtävänä on perinteisesti ollut toimia maan sisäisissä tehtävissä ja turvata presidentti Vladimir Putinin hallinnon jatkumo.

Tiedusteluraportin mukaan kansalliskaarti oli erityisen huonosti valmistautunut kiivaisiin taisteluihin, joihin se on joutunut Ukrainassa.