Flunssasta toipunut Murto ylitti 461 Timanttiliigan finaalissa – palkintorahaa kilahti 2 500 dollaria

0
Timanttiliigan finaalikilpailu käytiin Zürichin keskustassa Sechseläutenplatzilla. Wilma Murto ylitti näissä maisemissa tuloksen 461. (Kuva: Lehtikuva/AFP)

Seiväshypyn tuore Euroopan mestari Wilma Murto sijoittui viidenneksi Timanttiliigan finaalikilpailussa keskiviikkona Zürichissä.

Viime viikot flunssan kourissa ollut ja siksi myös viime viikonlopun Ruotsi-ottelun väliin jättänyt Murto ylitti avauskorkeuden 436 vasta kolmannella yrityksellä. Korkeudet 451 ja 461 ylittyivät ensimmäisellä yrityksellä, mutta 471 oli liikaa.

– Oli aika vaikea päivä. Kroppa oli ihan ok, mutta sairastelu tuntui sillä lailla, että hengästyin helposti ja aika reippaasti alkoivat paikat tutisemaan, kun tuli hyppyjä nopeaan tahtiin. Aloituskorkeudessa ne tulivat vielä vastatuuleen, Murto kertoi Urheiluliiton nettisivuilla.

Kovatasoisen kilpailun voitti Australian MM-pronssimitalisti Nina Kennedy kauden parhaalla tuloksellaan 481. Toiseksi sijoittui USA:n MM-hopeamitalisti Sandi Morris tuloksella 476.

Murron lisäksi 461 ylittivät Slovenian Tina Sutej ja Italian Roberta Bruni, mutta avauskorkeuden pudotukset pitivät Murron heidän takanaan.

– Tuntuu, että sain irti sen, mikä nyt oli otettavissa. 471:n hypyissä tuntui, että vauhtia on ja ylitys olisi mahdollinen, mutta nyt ei ollut se päivä, Murto kertoi.

461 on Murron uran viidenneksi paras tulos ulkoradalla. Kolme viikkoa sitten Münchenin EM-finaalissa hän ylitti Suomen ennätyskorkeuden 485.

EM-finaalin jälkeen Murto on ylittänyt 461 myös Saksan Jockgrimissa ja Lausannen Timanttiliigan kilpailussa, jossa hän oli kolmas.

Lausannen kolmossija toi Murrolle palkintorahaa 3 500 dollaria (3 500 euroa) ja Zürichin vitossija toi 2 500 dollaria.

Murto kilpailee tällä kaudella vielä sunnuntaina Saksan Beckurissa.

 

Päivitetty klo 20.40: Murron kommentit.