Hanhivaara-turnaus on liigakauden kenraali: Katso tästä Vilppaan voitto perjantain ottelusta Kobria vastaan

0
Susijengin kanssa pitkän kesän viettänyt Vilppaan Perttu Blomgren esiintyi vahvasti Honkaa vastaan.

Korisliigan alkuun on enää viikko, ja Vilpas isännöi perjantaina ja lauantaina perinteistä Hanhivaara-turnausta Salohallissa. Perjantain ohjelmassa ovat ottelut Kouvot–Pyrintö ja Vilpas–Kobrat, lauantaina Pyrintö–Kobrat ja Vilpas–Kouvot. Vilppaan ottelut lähetetään suorana Salkkarin nettisivuilla.

Vilpas on pelannut toistaiseksi kolme harjoitusottelua, joista se on voittanut jokaisen. Liiganousija Tapiolan Honka kaatui viime viikon maanantaina Salohallissa selkein numeroin 105–73, viikonloppuna Tallinnassa Vilpas voitti ensin Kalev Cramon 90–89 ja sitten TalTech Optibetin 73–64.

Jussi Savolaisen valmentama Vilpas ei pääse turnaukseen parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä kapteeni Mikko Koivisto on kärsinyt flunssasta ja Niilo Kärkkäinen selkävammasta. Varsinkin Kärkkäisen pelaaminen on epätodennäköistä.

Vilppaan perjantai-illan vastustaja Lapuan Kobrat lähtee tulevaan kauteen tutuilla kuvioilla.

Joukkueen peliä johtaa edelleen Antto Nikkarinen ja kotimainen osasto vahvistui konkari Atte Pertulla. Totutusti laadukkaasta amerikkalaisnelikosta on nostettava esiin takamies KJ Jackson, jonka taustat ja esitykset syksyn harjoitusotteluissa lupaavat erittäin hyvää. Kobrien muut ulkomaalaiset ovat sentteri Eric Adams sekä laiturit Denzel Livingston ja Danny Pippen II.

Kobrat on pelannut neljä harjoitusottelua. Divariseurat JBA (92–82) ja Bisons (96–67) kaatuivat kotimaassa. Viron turnauksessa Kobrat voitti BC Tarvaksen 99–77, mutta hävisi KK Viimsille 109–110. Jackson heitti Viimsiä vastaan 39 pistettä.

Vilppaan lauantain vastustaja Kouvot on muuttunut Kobria enemmän. Pelinjohtaja Tuomas Hirvonen lähti Katajaan ja uutena miehenä joukkueeseen liittyi Emil Uotila KTP:stä.

Kouvot sai houkuteltua kesken viime kauden lähteneen laatupointin Deshon Taylorin takaisin Kouvolaan. Muut ulkomaalaispelaajat ovat Austin Butler, Quan Jackson sekä ainoana vähän lähempänä koria pelaava John Meeks.

Pelitavallisesti muutos ei ole kuitenkaan suuri. Jyri Lehtonen peluuttaa edelleen yhtä sentteriä ja neljää ”takamiestä”, jotka pyrkivät maksimoimaan pallonhallintojen määrän ja pelaamaan mahdollisimman korkeaoktaanista korista.

Pelitavan tärkein kulmakivi, Susijengissäkin pelannut sentteri Hannes Pöllä on kuitenkin vielä viikkoja sivussa, joten Lehtonen joutuu tekemään kompromisseja niin harjoitusotteluissa kuin kauden ensimmäisillä kierroksilla.

Kouvot voitti harjoitusotteluissa Lahti Basketballin kahdesti (132–84 ja 86–84) sekä Katajan (100–93). Paikallisottelussa KTP oli parempi Kotkassa (79–100).

Hanhivaara-turnauksen neljäs seura on Pyrintö, jota Vilpas ei siis kohtaa.

Pyrintö on tapojensa mukaan jättänyt joukkueen valmistumisen aivan kauden kynnykselle. David Gonzalvez lopetti uransa, joten joukkueessa on selkeä johtajuusvaje. Kotimainen osasto jatkaa lähes sellaisenaan.

Ulkomaalaispelaajista vain takamies LJ Thorpe on pelannut NCAA:n ykköstasolla. Muut amerikkalaiset Aireen Brooks ja ison osaston Jaquan Lawrence ja Daytone Jennings tulevat NCAA:n kakkostasolta.

Miikka Sopasen valmentama joukkue on pelannut vasta yhden harjoitusottelun: siinä virolainen Rapla voitti Pyrinnön Pyynikillä tylysti 86–69.

Hanhivaara-turnaus Salohallissa: perjantaina Pyrintö–Kouvot kello 17.30 ja Vilpas–Kobrat kello 20, lauantaina Kobrat–Pyrintö kello 14 ja Kouvot–Vilpas kello 16.30. Salon Seudun Sanomat lähettää Vilppaan ottelut suorana verkossa. Ottelun jälkeen voit katsoa tallenteen pelistä. 

Vilpas–Kobrat-ottelun selostaa Sami Toiviainen. Pahoittelemme selostuksen kuuluvuusongelmaa. Kyseessä on tekninen vika mikrofonissa.  

Vilpas voitti ottelun lukemin 8469.

Vilpas–Kobrat-ottelu näkyy alla olevasta lähetysikkunasta. Jos ikkuna ei aukea, voit katsoa ottelun tästä linkistä.

SSS näyttää lauantaina kello 16.30 alkaen Vilppaan ottelun Kouvoja vastaan.