Salon ex-kaupunginjohtaja Lauri Inna tavoittelee paikkaa Porin johdossa – ”Minulle on viestitty, että soveltuvuuteni olisi suotuisa kyseiseen virkaan”

1
Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna uskoo Ollikkalan kauppapaikan vetovoimaan. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Salon kaupunginjohtajana vuosina 2017–2020 toiminut Lauri Inna tavoittelee paikkaa Porin kaupungin johdossa.

Hakuaika Porin kaupunginjohtajan virkaan päättyi keskiviikkona. Hakemuksia jätettiin yhteensä 29 kappaletta, ja yksi hakemuksista kuuluu siis Innalle.

– Virka sisältää aluekehittämiseen liittyviä elementtejä, jotka ovat sopivan haasteellisia. Toisaalta omat vahvuuteni tukevat tehtävän suorittamista, Inna muotoilee Salon Seudun Sanomille.

– Minulle on viestitty, että soveltuvuuteni olisi suotuisa kyseiseen virkaan, hän lisää.

Lauri Inna luotsasi Saloa vuosina 2017–2020 Kuva: SSS-arkisto/Minna Minna Määttänen

Kesäkuusta 2020 lähtien Inna on työskennellyt Keskon Lounais-Suomen aluejohtajana. Mahdollista paluutaan julkisen sektorin tehtäviin hän kommentoi lyhyesti.

– Se on yksi vaihtoehto, kiteytys kuuluu.

Salon Seudun Sanomat uutisoi huhtikuussa (SSS 22.4.) Innan hakevan Kanta-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi. Kantahämäläistä Hattulan kuntaa ennen Saloa luotsannut Inna pääsi neljän kärkihakijan joukkoon, mutta lopulta pesti myönnettiin Järvenpään väistyneelle kaupunginjohtajalle Olli Naukkariselle.

Inna totesi jo huhtikuussa Keskon konsernijohdon suhtautuneen hänen työnhakuunsa ”neutraalin myönteisesti”.

– Keskusteluja on käyty asiallisissa merkeissä. Avoimuus ja suoraselkäisyys ovat omia perusarvojani, ja niin keväällä kuin nytkin olen käyttänyt päätöksissäni painavaa harkintaa, Inna sanoo tuoreeltaan.

Aikaisemmalla työurallaan Inna on toiminut Punkalaitumen kunnanjohtajana ja viestintätehtävissä Teollisuuden Voima Oyj:ssä sekä puolustusvoimissa.

Kotoisin hän on pirkanmaalaisesta, nykyään Sastamalaan kuuluvasta Vammalasta.

– Minulla on erilaisia sidosryhmiä Satakunnassa ja lähialueilla, Inna kertoo paikallisista kytköksistään.

Kaupunginjohtajahaun aikataulusta tai tulevista vaiheista Innalla ei ole tarkempaa tietoa. Uutta johtajaa haetaan, koska Porin nykyinen kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on jäämässä eläkkeelle.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Soveltuvuus
1 vuosi sitten

Kyseessä siis pätkätyö.