Kaisa Jokisen hieno lentopalloura jatkuu, tällä kertaa Salon ulkopuolella

0
Kaisa Jokisen (vas.) ja Viktoriia Tuchashvilin uran päättäjäisiä vietettiin viime keväänä Salohallissa. (kuva: SSS-arkisto)

Kaisa Jokinen jatkaa lentopallouraansa liigatasolla.

39-vuotias Jokinen pelasi viime kevään Salossa LP Viestissä, ja tuolloin oli suunnitelmissa lopettaminen. Hän päätyi kuitenkin alkavaksi kaudeksi Nurmon JymyVolleyhin.

– Elämään on tullut isoja muutoksia kesän aikana, ja muutin pois Jyväskylästä. En ollut ehtinyt miettiä pelaamista. Mutta kun seurasta otettiin yhteyttä ja kyseltiin vieläkö kiinnostaisi, tuntui muutosten jälkeen hyvältä ajatukselta palata lentopallon pariin, Jokinen toteaa JymyVolleyn tiedotteessa.

Keskipelaaja edusti JymyVolleyta myös kaudella 2019-2020. Sen jälkeen meni Oriveden Ponnistuksessa kausi 2020-2021, ja LP Viestiin hän siirtyi viime joulukuussa.

Matkustamiset jäävät poikkeuksellisen vähiin. Jokinen on sukkuloinut niin Nurmoon, Orivedelle kuin Saloonkin Jyväskylästä mutta muuttaa nyt Etelä-Pohjanmaalle.

– Olen muutaman vuoden ajan pelannut ja tehnyt töitä rinnan, joten siihen olen jo tottunut. Etätyöt onnistuvat mistä vain, kunhan vain on läppäri mukana, Jokinen mainitsee.

Jokisen ura pursuaa Suomen naisten pääsarjan tilastokärkilukemia. Pelattujen ottelujen määrä (485) on kautta aikain kolmanneksi suurin, samoin voitettujen Suomen mestaruuksien luku (7). Viimeisimmän 50 vuoden aikana titteleitä voittaneista Jokinen on mestaruustilaston kärjessä yhdessä Hillaelina Hamnströmin (s. Hämäläinen) ja Aija Ollilan kanssa.

Jokisesta tulee perjantaina alkavan kauden vanhin liigapelaaja. Yli 30-vuotias on hänen lisäkseen vain Hämeenlinnan keskipelaaja Vera Klimovich. Jokinen pelasi ensimmäisen 73 A-maaottelustaan yli 20 vuotta sitten.

JymyVolleyn kausi alkaa tulevana sunnuntaina LP Viestiä vastaan. Tiistaina seura tiedotti salolaisen päävalmentajansa Kari Raatikaisen sopimuksen purkamisesta.