Kärävuoren kalliosortumasta tehdään vielä yksi selvitys– kaupunki varmistaa, tarvitseeko kalliota tukea

5
Kärävuoren vaara-alueella olevista viidestä kiinteistöstä neljä on lunastettu. Kaupunki aikoo purkaa talot ja rakentaa Vaskiontien suojaksi pudotuspenkan.

Halikon Kärävuoren kalliosortumasta teetetään vielä yksi selvitys ulkopuolisella konsultilla.

AFRY Finland Oy saa selvittää, tarvitseeko sortuma-aluetta tukea jotenkin sen lisäksi, että alueella olevat rakennukset puretaan pois ja että kallion alle rakennetaan pudotuspenkka.

Konsultti suunnittelee myös pudotuspenkan, jonka tehtävänä on estää mahdollisten uusien lohkareiden pyöriminen Vaskiontielle.

AFRY Finland Oy:n työstä maksetaan enintään 23 750 euroa.

– Meidän käsityksemme on, ettei kalliota tarvitse enää tukea. Se on kuitenkin tutkittava ja varmistettava, Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi perustelee toimeksiantoa.

Kärävuoren sortuma sattui maaliskuun alussa. Kallioseinämästä irtosi kaksi suurta lohkaretta, joista toinen murskasi pihasaunan ja toinen murjoi henkilöautoa.

Sortuma-alueen kiinteistöjen asukkaat evakuoitiin tilapäismajoitukseen, ja AFRY Finland Oy:ltä tilattiin suunnitelma kalliorinteen lujittamisesta.

Asiantuntijan mukaan kallioseinämän vaarattomaksi tekeminen olisi maksanut ainakin 1,2 miljoonaa euroa. Kaupunki päätti neuvotella mieluummin vaara-alueella olevien kiinteistöjen lunastamisesta.

Neljä viidestä kiinteistöstä on jo lunastettu. Kaupungin ajatuksena on purkaa sortuma-alueella olevat rakennukset ja rakentaa Vaskiontien suojaksi pudotuspenkka.

Yksi viidestä kiinteistöstä saattaa jäädä asuinkäyttöön, ja kaupunki haluaa nyt tietää, vaatiiko kallio siinä tapauksessa jonkinlaista tukemista.

Myös lunastettujen kiinteistöjen purkutyössä on riskinsä. Konsultti tekee alustavan turvallisuussuunnitelman siitä, miten työ on tehtävissä turvallisesti kallioseinämän juurella.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maanomistajien tasapuolinen kohtelu
22 päivää sitten

Eikö maanomistajien tasapuolisen kohtelun nimissä pitäisi lunastaa kaikki kiinteistöt, jotka on lunastettavaksi suunniteltu. Riippumatta siitä omistaako tontin sijoittaja vai omistusasuja, ja onko talossa ollut omistusasukkaita vai vuokralaisia.

Maksaja
22 päivää sitten

Aina löytyy vielä yksi konsultti, joka tarvitsee rahaa.

Olli P
22 päivää sitten
Reply to  Maksaja

Tottahan toki, ei kai se yksi riitä, ainakaan Salossa?

Konsultti ei tee asiaa turvallisemmaksi
22 päivää sitten

Eikö pudotuspenkka ja suojaverkkoaita siihen riitä, ei tässä mitään konsultteja tarvita ja tulee halvemmaksi.

Tavis torilta
21 päivää sitten

Maalaisjärjellä olettaisi ehdotuksesi suojapenkasta riittävän. Paikalle vielä tilannekuva tapahtuneesta info-tauluna, ja sitten vaan odottelemaan, milloin seuraava lohkare tipahtaa.

Samalla paikasta tulee nähtävyys Salon kartalle.