Katajan pelit FIBA Europe Cupissa jäivät yhteen

0
Petri Virtanen luotsaa Katajan lähes täysin uusiutunutta joukkuetta. (kuva: SSS-arkisto)

Joensuun Kataja Basketin pelit jäivät yhteen koripallon miesten FIBA Europe Cupissa. Kataja hävisi Bulgariassa pelattavan karsintaturnauksen ensimmäisessä vaiheessa israelilaiselle Apoel Haifalle 64–75 (33–43) ja putosi jatkosta. Haifa kohtaa lohkovaihepaikkaan ratkaisevassa ottelussa voittajan pelistä BC Wolves–Rilski Sportist.

Kymmenen vuoden aikana 99 kansainvälistä ottelua pelannut Kataja on uudistunut viime kaudesta sikäli totaalisesti, että säännöllisesti pelanneista mukana on enää Rahlir Hollis-Jefferson. Siinä vaiheessa kun voitto oli vielä mahdollinen eli 38 peliminuuttiin mennessä se onnistui tekemään vain 57 pistettä.

Pallollista osaamista on rajallisesti, mistä kielivät 13 koriin johtanutta syöttöä ja 20 pallonmenetystä. Tuomas Hirvosta lukuun ottamatta vain Hollis-Jefferson keräsi enemmän kuin yhden syötön (3), ja hänelle merkittiin vastaavasti peräti kahdeksan menetystä.

Tilannetta toki hankaloitti se, että yhdysvaltalaistakamies Christian Keeling pelasi vain runsaat kaksi minuuttia plusmiinuslukemalla –10.

Positiivisiksi asioiksi voi laskea Haifan maltillisen pistemäärän 75 sekä Katajan lukemin 48–36 voittaman levypallotilaston.

Joensuulaisten korisliigakausi alkaa ensi tiistaina Kotkassa.