Kesko pitää kiinni Ollikkalaan suunnitellusta Citymarketista – ”Joku päivä, kun aika on kypsä, se on ihan loistava kauppapaikka”

19
Keskolla on tontti uutta Citymarkettia varten Ollikkalan pellolla Somerontien ja Uskelanjoen välissä. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kesko pitää edelleen elossa suunnitelmaansa uuden suuren Citymarketin rakentamisesta Ollikkalan pellolle.

Kesko on aloittamassa remonttia Salon nykyisessä Citymarketissa Hämeentiellä. Remontissa kiinteistöä korjataan sekä ulkopuolelta että sisältä.

Kaupassa vaihdetaan esimerkiksi kylmäkalusteita uusiin ja vähemmän energiaa kuluttaviin. Lisäksi kiinteistön katolle suunnitellaan aurinkovoimalaa.

Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna korostaa, että nykyisten kiinteistöjen remontoiminen on normaalia kiinteistön ylläpitoa, eikä se tarkoita luopumista uudesta Citymarketista.

– Emme missään tapauksessa ole luopumassa siitä. Nyt tehdään ylläpito- ja energiaremonttia nykypäivän kauppakiinteistöihin, mutta nykyisen verkoston kehittäminen ja uusinvestoinnit eivät ole missään tapauksessa ristiriidassa keskenään, hän sanoo.

Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna uskoo Ollikkalan kauppapaikan vetovoimaan. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Kesko on suunnitellut Ollikkalaan Citymarketia jo pitkään. Ajatus liittyy Salon itäisen ohitustien toisen vaiheen rakentamiseen.

Mahtinaisentien jatko tarkoittaisi eritasoliittymän rakentamista Ollikkalaan nykyisen Somerontien ja Uskelanjoen väliselle pellolle.

Uusi hypermarket-kokoluokan kauppa sijoittuisi eritasoliittymän ja Somerontielle rakennettavan liikenneympyrän kupeeseen.

Kesko pyysi Salon kaupunkia kaavoittamaan hypermarketilleen paikan liittymään jo vuonna 2008. Tuolloin tähtäimessä oli vuosi 2015.

Uuden Citymarketin kokoluokaksi suunniteltiin 12 000–13 000 neliömetriä. Pihaan olisi tullut tuhat autopaikkaa. Naapuritontille oli tulossa Maskun kalustetalon ja Suomi-Soffan yhteinen suurmyymälä.

– Joku päivä, kun aika on kypsä, se on ihan loistava kauppapaikka. Ei ole mitään epäselvyyttä, etteikö meidän kannata pitää sitä vireillä, Lauri Inna vakuuttaa.

K-Citymarket Salon kauppias Eemeli Aaltonen aikoo teettää kauppaan suuren remontin. Kuva: SSS arkisto/Minna Määttänen

Salon itäisen ohitustien ensimmäinen osa Perniöntieltä 110-tien liittymään valmistui vuonna 2016.

Ohitustien jatkoa on lobattu siitä asti, mutta tien rakentaminen ei näillä näkymin onnistu tällä vuosikymmenellä.

40 miljoonan euron arvoinen ohitustien pohjoinen osa ei sisälly valtion väyläverkon investointisuunnitelmaan vuosille 2023–2030.

Se mainitaan vain investointisuunnitelman lopussa pitkällä listalla, johon on koottu hankkeita, joita ei ole otettu mukaan suunnitelmaan.

Lauri Innan mukaan tien rakennusaikataulu vaikuttaa myös Keskon suunnitelmiin. Ajatus on, että uuden kaupan suunnitelmat kaivetaan jälleen esille, kun tien rakentaminen edistyy.

– Vuotta ei ole lukittu, mutta on luonnikasta ajatella, että järjestys on tämä. Tierakentaminen on tiukalla, ja valitettavasti tämäntyyppiset investoinnit laahaavat Suomessa ylipäätään, Inna toteaa.

19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olemme talkoissa mukana
6 kuukautta sitten

Niin, mihin nyt Suomen parhaita peltoja tarvittaisiin? Ruokaahan saa kaupasta.

Innostunut
6 kuukautta sitten

Joku päivä saadaan myös hyperloop-rata, sähköautojen latauskenttä ja kiinalainen kännykkätehdas Saloon.

Kuntapoliitikot ratkaisevat
6 kuukautta sitten

Rakentamisen toteutuminen riippuu siis Salon asukasluvun ja talouselämän kehityksestä. Kääntyykö suunta, vai jatketaanko laskevalla väkiluvulla ja tyhjenevillä liiketiloilla?

Qwerty
6 kuukautta sitten

Isot ketjut haluavat tappaa kaiken kilpailun. Kaikkien keskustan pikkuputiikkien pitää kuoleman.

Mä vaan
6 kuukautta sitten
Reply to  Qwerty

Asiakkaat valitsevat missä käyvät.

Valitseva asiakas
6 kuukautta sitten
Reply to  Mä vaan

Jos ei suurmarketista saa, tilaan netistä. Kivijalkakaupan tylytystä saa halvemmalla muualta.

Alkuasukas
6 kuukautta sitten

Onko moottoritien pohjoispuolen kehitys mukana missään suunnitelmissa? Eikö Perttelin suunnasta voisi järjestää viihtyisä pientaloalue? Eivätkö valtuutetut näe moottoritien toiselle puolelle?

Katselkaa ajaessanne Turun suuntaan, millaista pöhinää on monilla liittymäalueilla. Osaavatko valtuutetut ajatella tulevia tarpeita yli neljän vuoden aikajanalla?

Marko
6 kuukautta sitten
Reply to  Alkuasukas

Kauppa rakennuttaa, ei kaupunki. Kauppa myös rakennuttaa sinne, missä on ihmisiä.

Virkahlö
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Oletko kuullut koskaan kaavoituksesta puhuttavan?

Marko
6 kuukautta sitten
Reply to  Virkahlö

Olen. Olen myös varma, että Kesko ei rakenna mihinkään puoliväliin Pertteliä mitään kauppaa. Pertteli ei ole mikään varsinainen keskus, eikä siitä tule, vaikka koko vanha Perttelin kunnan alue kaavotettaisiin.

Keijo K.
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Nimenomaan on ihmisiä, joilta noiden kustannukset loppupeleissä revitään. Inflaatiokin kun on niin mitätön, vielä alle 20 prosenttia.

Kohti Someroa
6 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Kaupungin laatiman kaavan se kauppakin tarvitsee. Salosta Someron suuntaan kaupunki loppuu Ollikkalaan. Todennäköisesti myös moottoritien toiselle puolelle olisi mahdollisuus kaavoittaa. Se on huomattu, että kauppakaan ei rakennuta mitään, ellei ole ihmisiä.

Eiköhän olisi aika päivittää nykytilanteeseen. Kunnalla on monopoli kaavoitukseen, ja asuntojen rakentaminen ei onnistu ilman kunnan toimenpiteitä. Tosin vaatii investointeja tulevaisuuteen.

Tammisiltalainen
6 kuukautta sitten
Reply to  Alkuasukas

Silloin kun moottoritietä suunniteltiin, niin Salon kaupunki (lue: päättäjät) tekivät kaksi virhettä:

1. Salaisten ylikulkusiltaan ei Salo halunnut liittymää, joka nyt tulisi jälkikäteen lopulta jatkettuun Uhrilähteenkatuun. Tielaitos olisi maksanut. Asuiko joku päättäjä liian lähellä?

2: Uskelanjoen sillan jälkeen ei tehty liittymää Perttelin puolelle. Se ei silloin kiinnostanut Saloa, ja Tielaitos kiemurteli liian lyhyiden liittymäkaistojen kanssa. Juu, on viime aikoina muuallekin ilmestynyt varoituskylttejä ”Lyhyt kiihdytyskaista”. Uskelanjoen sillan tapauksessa ratkaisu olisi ollut nopeusrajoitus.

Hyvä ettei
6 kuukautta sitten

Turhia liittymiä autioituvalle kaupungille.

Päkä
6 kuukautta sitten
Reply to  Hyvä ettei

Niinkö? No joo, Salo, yhden liittymän päässä. Ja muita ei tulekaan?

Tavis torilta
5 kuukautta sitten
Reply to  Hyvä ettei

Vain muutamat liittymät ja kierrätys muutamien liikennevalojen kautta esim Tupurista Turkuun tukee autioitumista. Kun taas sujuvat liikennelinjat tukevat alueiden asutusta, merkitystä nykyajan kiireisille ihmisille. Myös Jaanun alue olisi hyötynyt, jos liikenteen sujuvuutta olisi huomioitu paremmin. Tekivät päinvastoin poistamalla 110-tien ohituskaistat Tupurin mäestä sekä Muurlassa Järvikylän nousussa. Ontuvia olivat salolaisen virkamiehen selitykset, ei näköalaa asiaan!

Marko
6 kuukautta sitten

Mites siellä Tammisillalla, tuliko rakennettua väärään paikkaan kun koko lafka suljetaan. Vai tekikö sielläkin kunta virheen? Jälkiviisaus ei ole viisautta, se on saivartelua.

Tammisiltalainen
5 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Kyllä, TOK näyttää tehneen virheen. Ihmettelen kyllä, kun siellä päivällä käy, niin pöydät on täynnä lounastajia. Myös satunnaisia kahvittelijoita näyttää riittävän. Viikonloppuisin tilauslinjureita pysähtelee. Ostoksia en ”lähikaupastani” juuri tee, hinnat kovia ja viimeisten remonttien jälkeen valikoimakin alle pienen k-marketin. Lähestyy perinteistä huoltoasemaa ilman huoltoa.
Onhan TOK jo vuosia sitten lopettanut Auranlaakson ABC:n. Konsepti ei taida nykyisten vapaiden aukioloaikojen vuoksi enää toimia lähellä kaupunkeja.

Autoilijoiden ja rahtareiden Apu
5 kuukautta sitten

Ehkä oli virhearviointi tehdä bensa-asemille lähes täyden valikoiman päivittäistavarakauppa, kun ei niitä kukaan ruokakauppanaan pidä. Sitä varten ovat liikkeet olemassa oikeasti ja nyt vielä pidennetyin aukioloajoin! Matkalaisille on hyvä, kun huoltikselta voi tilapäistä syötävää mukaansa ostaa samalla kun ws:ssä käydään ja bensaa tankataan.