Kiinnostava Heinon Hurrikaani – Loimaan uuden vuosituhannen ryhmä on myös vahvasti salolainen

0
Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkuepelaajat tulevat viimeistään alkavaksi kaudeksi pitkälti mukaan Mestaruusliigaan. (kuva: CEV)

Sijoittuu Hurrikaani-Loimaa sunnuntaina alkavalla miesten mestaruusliigakaudella miten tahansa, kaksi asiaa ovat varmoja.

1) Joukkue on sarjan mielenkiintoisin suomalaisen mieslentopalloilun lähivuosien kannalta. Yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kaikki ovat syntyneet 2000-luvulla, ja ulkomaalaisia on vain yksi.

2) Joukkue on mielenkiintoisin salolaisittain. Paikallisen Rikalavolleyn kasvatit, Lauri Vanhanen ja kesällä Suomen miesten maajoukkueessakin debytoinut Miro Leinonen ovat oma lukunsa. Lisäksi Miika Haapaniemi, Luka Marttila ja Nooa Marttila olivat Salon Viestissä voittamassa viime keväänä A-poikien Suomen mestaruutta.

Päävalmentaja Jussi Heinolla onkin luotsattavanaan ryhmä, joka voi onnistuessaan olla varteenotettava haastaja jopa ennakoiduille kärkijoukkueille VaLePalle, Savo Volleylle ja Akaa-Volleylle. Vastaavasti mahdollisuus on toki myös hyvin toisenlaiseen kevääseen.

Tästä nähtiin esimakua viime kaudella. Alun suuretkin vaikeudet kääntyivät lopulta mitalipeleihin ja lähelle SM-pronssia.

– Tällaisen porukan valmentaminen on hyvin antoisaa. Pojat ovat innokkaita treenaamaan, eikä asioita tarvitse jauhaa pitkään, kun ne alkavat mennä perille, Heino mainitsee.

– Työn tulokset näkee nuorissa nopeasti, ja tilanne oikeastaan vain paranee, kun ottelukausi alkaa. Peleistä saadaan hyvää materiaalia siihen, mitä asioita on syytä kehittää harjoituksissa, hän lisää.

Marttilan veljekset ja Haapaniemi ovat viettäneet viimeisimmän viikon alle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuissa.

– Pelillisesti miesten Mestaruusliiga ja nuorten EM-kisoja on vaikeaa verrata. Loistava homma on tietysti se, että pojat ovat pärjänneet pelillisesti turnauksessa ihan hyvin ja saaneet tasaisia otteluita. Ennen kaikkea EM-kisat ovat heille ainutlaatuinen tilaisuus, Heino huomauttaa.

Yleisesti hän pitää Mestaruusliigaa juuri tämänvuotiselle Hurrikaanille täydellisenä sarjana.

– Kun pelataan vähän kokeneempia ja rutinoituneempia joukkueita vastaan, pystymme koko ajan vertaamaan itseämme hyvin muihin.

Lauri Vanhanen. (kuva: Mestaruusliiga)

Päävalmentaja haluaa käsitellä ryhmäänsä nimenomaan kokonaisuutena. Kysyttäessä Leinosesta ja Vanhasesta tai vaikkapa viime kauden läpimurtopelaajasta Luka Marttilasta hän kääntää asian yleiselle tasolle.

– Tämä on keskenään hyvin tasainen ryhmä, kaikki ovat suurin piirtein samalla viivalla. Jokainen saa varmasti omat mahdollisuutensa näyttää kykyjään otteluissakin. Tämä lienee oman valmennushistoriani tasaisin joukkue – niin sanottuja valmiiksi jaettuja aloitusseitsikon paikkoja ei ole käytännössä lainkaan.

Miesten Mestaruusliigan runkosarjassa pelataan 30 ottelukierrosta. Millainen määrä se on nuoren joukkueen näkökulmasta, Jussi Heino?

– Se on ihan kohtalainen – toki ei ainakaan lisää pitäisi olla. Harmillisempi juttu on tietysti pitkät bussimatkat, joille ei toisaalta mitään voi.

Aasinsiltana bussimatkoihin käyköön se, että Mestaruusliigassa on tälläkin kaudella kolme eli 30 prosenttia kaikista joukkueista Varsinais-Suomesta.

– Onhan Loimu- ja TuTo-otteluissa oma pieni paikallispelitunnelmansa. Ja ennen kaikkea on eri asia lähteä 60 kilometrin päähän Turun seudulle kuin 600 kilometrin päähän Ouluun tai 800 kilometrin päähän Rovaniemelle, Heino hymähtää.

Miesten Mestaruusliiga alkaa sunnuntaina ottelulla KyKy-Betset–Akaa-Volley.

20-vuotias Eetu Mäki jatkaa Raision Loimussa. (kuva: Mestaruusliiga)

SALOLAISSEUROJEN KASVATIT MIESTEN MESTARUUSLIIGASSA 2022–2023

Puoli tusinaa ympäri Varsinais-Suomea

Hurrikaani: Miro Leinonen, Lauri Vanhanen
Loimu: Eetu Mäki
TuTo-Volley: Joonas Kontio
VaLePa: Jiri Leinonen

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments